CV-ketel vervangen Wetsinge Verlaag jou gasverbruik en bezuinig tot €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Wetsinge? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Een struikelblok waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat is dan wijsheid? Dat heeft te maken met verscheidene randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, in wat voor huis woon je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Winsum ten aanzien van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website analyseer je de belangrijkste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen ten opzichte van ons toekomstig energieverbruik. Via deze pagina vind je alle handige informatie. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wetsinge.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Wetsinge?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wetsinge [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan sta je voor een kruispunt. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Wetsinge is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, betaalbaar en het rendement is uitstekend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor onderstaand stappenplan (en check ook Austria Email systeem).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een ervaren warmtepomp installateur in Wetsinge. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of alle werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Welke woning is geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Wetsinge

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Dietrich + Nefit. Wat is geschikt voor mijn wensen? Op de site vergelijk jij per soort een korte uitleg. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en zet dit om naarhoogwaardige bruikbare energie voor verwarming en warm water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Gemeentelijke subsidie
 • Dure prijzen
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Wetsinge: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €3900 (plaatsing inbegrepen).

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Combineren met warmtepomp
 • Hoge investering
 • Kan niet bij elke woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op unieke pelletkorrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Eenvoudig in te stellen
 • Aantal modellen
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer warmte op lokaal niveau. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een innovatief systeem en goed te combineren met zonnecellen.

 • Besparen op de energienota
 • Gezond binnenklimaat
 • Geen subsidies mogelijk
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Eenvoudige techniek
 • Een hoog verbruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Zeer efficiënt
 • Geen kans op gaslek
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Wetsinge? Let dan op de diverse kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de traditionele ketel. Maar let op: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Groningen) ligt tussen de €2100 tot €5950.

Winkelprijs

De kostprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Water/water, Lucht/lucht) schommelen de prijzen tussen de €2600 en €13000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Overloon vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Verder heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €1400 en €4000. Wil jij beslist een Bodem/water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een instap lucht-lucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energieverbruik

Een gasgestookte ketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat dit betekent? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

Tegemoetkoming van het rijk

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een zeer aantrekkelijke ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst detecteer je de actuele subsidievergoeding in Wetsinge. Deze liggen op het moment tussen de €1600 – €3600. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de ELCO Aerotop T32R EXT geldt een subsidie van €4200 en ten aanzien van de Carrier 61WG035 geldt een bedrag van €5900. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Winsum.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten met elkaar verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp zit op de 6 tot 8 jaar, bij een aardwarmtepomp ga je richting de een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Wetsinge?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet genoeg. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Nu ook online: warmtepomp Haulerwijk.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Middels cvketel-warmtepomp.nl check jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Wetsinge. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Jouw woning zonder gas? De keuze is reuze: elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen. Op dit moment ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Groningen.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de buurt van Wetsinge.