CV-ketel vervangen Wijngaarden Stop met gasverbruiken en realiseer een besparing tot wel €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Wijngaarden? In feite heb je in juni 2021 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een geval waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 moeten we volledig van het gas af. Hoe weet jij nu wat goed is? De basis hiervan bestaat uit verschillende overwegingen: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Molenwaard wat betreft bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je de belangrijkste populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens rond de energieconsumptie over een jaar of 15. Via de vergelijker vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies een item uit onze FAQ.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wijngaarden.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Wijngaarden?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wijngaarden [Update juni 2021]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is nu handig? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in Wijngaarden is de meest populaire oplossing. Je bent “groen” bezig, gunstig qua prijs en het rendement ligt verrassend hoog. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het 7 stappen model ( of bekijk Eneco systeem).

Advies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een vakbekwame warmtepomp installateur in Wijngaarden. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Wijngaarden

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Desalniettemin, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijv. Brötje en Rendamax. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op deze website signaleer jij per installatie meer details. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en transformeert dit naar bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Lage energierekening
 • Overheidssubsidies
 • Hoge tarieven
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van je woning. Dit werkt samen met de CV-ketel in Wijngaarden: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €4300 (incl. monteren).

 • Eenvoudig te integreren
 • Hoge subsidies
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op speciale korrels (pellets). Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met normaal hout en houtsnippers.

 • Snel terugverdiend
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Intensief onderhoud nodig
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen last van geluid of geur
 • Gezond binnenklimaat
 • Geen subsidies mogelijk
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Eenvoudige techniek
 • Stroomgebruik
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen kans op gaslek
 • Eén leverancier per regio
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Wijngaarden? Let dan op de vele soorten kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Cruciaal: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) is op dit moment tussen de €1350 en €4800.

Kosten van de pomp

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het type (Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht, Bodem/water, Lucht/water) betaal je tussen de € 2500 en €18000. Ook interessant: CV-Ketel in Philippine vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Verder zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1400 en €3800. Wil jij beslist een grond-water warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het monteren van een standaard lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Verbruikskosten

Een CV-ketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Daarom is er een historische subsidie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst tref je de huidige vergoeding in Wijngaarden. Deze liggen op het moment tussen de €1650 – €2100. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Energie EST FF Evi 17 krijg je €2850 en in in het geval van de CIAT GEOCIAT Modular 45HT bedraagt dit €2800. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Molenwaard.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten bekeken? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Wijngaarden?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Nederlanders realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, eenvoudig te installeren, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Heesselt.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op deze pagina lees jij over een alternatieve cv ketel zonder gas in Wijngaarden. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gaskosten gaan verdwijnen. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Jouw woning zonder gas? Kies dan voor producten als zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen. Hedendaags ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric apparaat mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in en rondom Wijngaarden.