CV-ketel vervangen Wilbertoord Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Wilbertoord? We onderscheiden in juli 2020 2 alternatieven: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een struikelblok waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat is dan wijsheid? Dat heeft te maken met verscheidene zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, welk budget heb je, in wat voor huis woon je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Advies: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Mill en Sint Hubert wat betreft bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier vind je de meeste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen met het oog op ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op basis van de vergelijker lees je meerdere toekomstbestendige opties. Welke installaties bestaan er naast een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Klik op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wilbertoord.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Wilbertoord?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wilbertoord [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is nu handig? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Wilbertoord is de meest populaire oplossing. Je bent “groen” bezig, betaalbaar en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het stappenplan hieronder (of check Enerso systeem).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een deskundige warmtepomp installateur in Wilbertoord. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk kritisch of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Wilbertoord

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijv. Dietrich en ook RLM. Wat sluit aan bij mijn woning? Op de site signaleer jij per product aanvullende info. Wat is het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en zet dit om naartoepasbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Energiebesparing
 • Overheidssubsidies
 • Hoog geprijsd
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Wilbertoord: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €4400 (incl. monteren).

 • Milieubewust water opwarmen
 • Weinig onderhoud
 • Beperkte opslag
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van houtzaagsel. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels werken ook op andere houtproducten (snippers).

 • Gezellige uitstraling
 • Gemakkelijke brandstof
 • Investering rond de €2.500
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Besparen op de energienota
 • Geen dwarrelende stof
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Warmt snel op
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Een hoog verbruik
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Geen tussenkomst van gas
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Wilbertoord? Let dan op de meerdere type kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Kanttekening: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) schommelt tussen de €1650 en €4550.

Productkosten

De artikelprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op de soorten systemen (Ventilatielucht, Water/water, Bodem/water, Hybride, Lucht/lucht) betaal je een bedrag tussen de €2700 en €15000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Pieterburen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Ten tweede moet je de installatiekosten niet vergeten. Deze aanlegkosten fluctueren doorgaans tussen de €1200 – €4000. Ga je voor een Bodem/water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard lucht-lucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Verbruikskosten

Een normale CV werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De netto-energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een zeer aantrekkelijke ISDE-subsidie. Via de uitgegeven apparatenlijst vind jij de actuele subsidievergoeding in Wilbertoord. Dit ligt vaak ergens tussen de €1850 – €3400. Een rekenvoorbeeld: voor de Energie EST SB12HT ontvang je €2500 en voor de CIAT GEOCIAT Power 50HT ligt dat op €2900. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Mill en Sint Hubert.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten uitgezocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp ga je richting de 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Wilbertoord?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV. Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Heeze.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op cvketel-warmtepomp.nl vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Wilbertoord. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je verbruikt geen duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij ook leven zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel. Momenteel ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de regio Wilbertoord.