CV-ketel vervangen Pieterburen Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Pieterburen? In feite heb je in augustus 2020 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een struikelblok waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Echter na 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat moet je dan kiezen? Die keuze hangt af van verschillende zaken: hoe “groen” wil je zijn, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente De Marne t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site vind je de belangrijkste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Evenwel: infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen inzake de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Met behulp van deze pagina vind je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer direct een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Pieterburen.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Pieterburen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Pieterburen [Update augustus 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan moet je alle innovaties afwegen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Pieterburen gebeurt steeds meer. Het is een groene energiebron, betaalbaar en de terugverdientijd is prima. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Rotex subsidie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een bekwame warmtepomp installateur in Pieterburen. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Onderzoek of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Pieterburen

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijv. Atag of natuurlijk Mark. Welke past nu bij mijn mijn woning? Hieronder ontdek jij per product praktische info. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en verandert dit in direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Constante temperatuur
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge tarieven
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Pieterburen: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De kosten liggen rond €4200 (incl. monteren).

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Gemeentelijke subsidie
 • Geen complete vervanger
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciale houtkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op andere houtproducten (snippers).

 • Snel terugverdiend
 • Veilig en regelbaar
 • Veel onderhoud
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Weinig onderhoud
 • Nog relatief duur
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gas kan de deur uit
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • kWh verbruik
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Schoon en veilig
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Pieterburen? Check dan altijd goed de vele soorten kosten. Onze vakmannen hebben een duidelijke lijst samengesteld om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de gas-ketel. Cruciaal: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Groningen) fluctueert tussen de €2550 tot €4450.

Artikelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Hybride, Bodem/water, Ventilatielucht, Water/water, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1500 en €17500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Joure vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Verder heb je te maken met installatiekosten. De installatieprijzen schommelen gemiddeld tussen de €1400 – €3000. Kies je voor eenBodemwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomkosten

Een gasketel werkt op basis van gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Daarom is er een historische ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst detecteer je per installatie de geldende subsidie in Pieterburen. Deze liggen op het moment tussen de €1400 tot €2100. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Austria Email Hotwater heatpump WPA 100 E-LF krijg je €1250 en in in het geval van de Climaveneta BWR 0041TS MTD2 bedraagt dit €3050. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente De Marne.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten onderzocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp is dit al snel 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Pieterburen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning. Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Beesel.


De voordelen van gasvrij wonen

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels de info op deze pagina vind je een alternatieve CV ketel zonder gas in Pieterburen. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gaskosten gaan verdwijnen. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Jouw woning zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, het warmenet. As we speak is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Groningen.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de regio Pieterburen.