CV-ketel vervangen Winde Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Winde? In feite heb je in juli 2020 2 alternatieven: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een kwestie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Per ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. En vanaf 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Wat is dan wijsheid? Die keuze hangt af van verschillende randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Cruciaal: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Tynaarlo rond aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hieronder check je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Maar ook biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens betreffende onze energieconsumptie in de toekomst. Aan de hand van deze pagina vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een cv-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies een van de onderwerpen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Winde.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Winde?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Winde [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan heb jij veel te kiezen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Winde is een absolute aanrader. Het is een groene energiebron, voordelig en de terugverdientijd is prima. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze vakmannen bedachten daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Hautec systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een bedreven warmtepomp installateur in Winde. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Winde

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Toch, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als AWB of natuurlijk Vaillant. Wat sluit aan bij mijn situatie? Via deze website ontdek jij per type een korte uitleg. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en converteert dit naar bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Klaar voor de toekomst
 • Subsidies tot €2.500
 • Niet voordelig
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Winde: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €3600 inclusief montage.

 • Uitstekend rendement
 • Waardestijging van woning
 • Beperkte opslag
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van unieke pelletkorrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtsnippers of blokken.

 • Programmeerbaar
 • Makkelijk in gebruik
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Lange levensduur
 • Geen subsidies mogelijk
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Eenvoudige techniek
 • kWh verbruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen tussenkomst van gas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Winde? Dan krijg je te maken met diverse kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger vergeleken met de Gasgestookte ketel. Van belang: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Drenthe) ligt tussen de €2100 - €5150.

Productkosten

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het type (Water/water, Hybride, Lucht/water, Bodem/water, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €4000 en €20500. Vind alles uit over CV-Ketel in Poortugaal vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €2000 – €3600. Neig jij naar een grondwater-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een instap (MV) lucht-warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energieverbruik

De traditionele gasketel draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat betekent dit concreet? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het gevolg is een historische subsidieregeling (ISDE). Op deze handige apparatenlijst check jij per installatie de geldende subsidie in Winde. Dit ligt vaak ergens tussen de €1950 tot €3900. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Energie EST SB16plus300 geldt een subsidie van €2800 en ten aanzien van de Climaveneta NECS-WN /B 0152 geldt een bedrag van €7800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Tynaarlo.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen op een rij gezet? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een eenvoudig systeem (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 6 tot 10 jaar, bij een grond-warmtepomp ga je richting de 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Winde?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Heikant.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via deze website tref je een alternatieve CV ketel zonder gas in Winde. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je betaalt niet voor duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Jouw woning zonder gas? Je hebt volop keuze: elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet, pelletkachels, biomassaketel. Hedendaags is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een all electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Drenthe.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de buurt van Winde.