CV-ketel vervangen Winssen Stop met gasverbruiken en verlaag je energienota met €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Winssen? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een tweestrijd waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Echter na 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat hangt af van allerlei zaken: hoeveel wil je besparen, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Niet vergeten: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Beuningen betreffende aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze website bekijk je verschillende bekende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken ten opzichte van ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Via cvketel-warmtepomp.nl ontdek je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer een van de onderwerpen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Winssen.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Winssen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Winssen [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat kun je het beste doen? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Winssen is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het draagt bij aan een schoner milieu, lage vanaf-prijzen en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Hidros systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die matcht bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag prijzen op en neem een bekwame warmtepomp installateur in Winssen. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Onderzoek of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Winssen

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Toch, er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijv. Coopra of natuurlijk Rodiac. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Via deze website detecteer jij per systeem een korte uitleg. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Constante temperatuur
 • Overheidssubsidies
 • Niet voordelig
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Winssen: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs ligt rond de €3100 inclusief montage.

 • Uitstekend rendement
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Geen zelfstandig systeem
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van houtzaagsel. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op snippers- en/of houtblokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Veilig en regelbaar
 • Aantal modellen
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een toekomstgericht product en samen met zonnecellen te combineren.

 • Gunstig energieverbruik
 • Geen leidingen aanleggen
 • Geen recht op subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Maakt geen geluid
 • Stroomgebruik
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet waardoor warm water stroomt. Het voorziet in heet water in de woningen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Constante temperatuur
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Winssen? Check dan altijd goed de ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger tegenover de traditionele ketel. Cruciaal: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Gelderland) ligt tussen de €1000 en €5900.

Productkosten

De prijs van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/water, Hybride, Water/water, Bodem/water, Ventilatielucht) schommelen de prijzen tussen de €1800 en €12000. Ook interessant: CV-Ketel in Prinsenbeek vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten fluctueren doorgaans tussen de €1300 tot €3900. Ga je voor een grondwater-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic (MV) lucht-warmtepomp is veel betaalbaarder.

Verbruikskosten

Een CV-ketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn de gevolgen? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Dat is best aantrekkelijk dus.

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling (ISDE). Op deze handige apparatenlijst vind jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Winssen. Dit fluctueert momenteel tussen de €1800 en €3000. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Energie EST SB28plus300 kun je aanspraak maken op €4800 en m.b.t. de Climaveneta WWH-HT 0071 krijg je €4800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Beuningen.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen op een rij gezet? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie zit op de 6 tot 8 jaar, bij een grond-water warmtepomp ga je richting de 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Winssen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Heinenoord.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Via cvketel-warmtepomp.nl lees jij over een alternatieve cv ketel zonder gas in Winssen. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Eindelijk 0 op de gasmeter. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers. Op dit moment ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Gelderland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in en rondom Winssen.