CV-ketel vervangen Witmarsum Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Witmarsum? Grofweg heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Je komt in een situatie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat is dan wijsheid? Hieraan ten grondslag liggen meerdere overwegingen: hoe “groen” wil je zijn, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en hoe is het gesteld met de isolatie? Advies: check ook het beleid van de gemeente Súdwest-Fryslân t.a.v. aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze pagina analyseer je de meest gekozen praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen omtrent het energieverbruik over 10 jaar. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl check je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Witmarsum.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Witmarsum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Witmarsum [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Witmarsum is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is een groene energiebron, gunstig qua prijs en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Meeting systeem).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die matcht bij de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en neem een aangesloten warmtepomp installateur in Witmarsum. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Welke woning is geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Witmarsum

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Desalniettemin, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijvoorbeeld Bosch of natuurlijk Rodiac. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Via deze website vergelijk jij per product een korte uitleg. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Hoge subsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Witmarsum: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €4800 inclusief aanleggen.

 • Goedkoop heet water
 • Huis wordt meer waard
 • Dure systemen
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciaal geproduceerde korrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtblokken en snippers.

 • Gemakkelijke installatie
 • Veilig en regelbaar
 • Onderhoudscontract
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra warmte op een specifieke plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen last van geluid of geur
 • Geen leidingen aanleggen
 • Geen subsidieregeling
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Stroomgebruik
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding gevuld met warm water. Het voorziet in heet water in de woningen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • 100% groene warmte
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Geen keuzevrijheid
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Witmarsum? Let dan op de vele soorten kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Van belang: de aanschafprijs is hoog (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) schommelt tussen de €1600 - €4100.

Aanschafprijs

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Gebaseerd op de soorten systemen (Ventilatielucht, Lucht/water, Hybride, Water/water, Lucht/lucht) betaal je een bedrag tussen de €1700 en €15000. Ook interessant: CV-Ketel in Raerd vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Vervolgens zijn er de kosten van de installateur. De installatieprijzen komen regelmatig uit tussen de €1700 en €4300. Heb jij voorkeur voor een bodem-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het monteren van een basic ventilatielucht warmtepomp kost je stukken minder.

Energieverbruik

De HR-ketel draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat houdt dat in? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het betreft een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst vind je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Witmarsum. Deze liggen op het moment tussen de €1900 en €3500. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de EnergyPanel GTC-12 Plus geldt een subsidie van €2050 en ten aanzien van de Climaveneta WWR 0025MS DHW2 geldt een bedrag van €2900. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 7 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Witmarsum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een actuele HR-ketel laten plaatsen? Woningbezitters weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is straks niet bestendig. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Lees nu verder over warmtepomp Hempens.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Middels de info op deze pagina vind jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Witmarsum. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij ook leven zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een volledig elektrische installatie gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Friesland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Witmarsum.