CV-ketel vervangen Wons Kies een milieuvriendelijke optie en verlaag je energienota met €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Wons? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Het is een dilemma waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is dan wijsheid? Hieraan ten grondslag liggen verschillende invalshoeken: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel wil je uitgeven, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Súdwest-Fryslân aangaande warmtenetten en/of stadsverwarming. Via deze website analyseer je de meeste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid t.a.v. ons toekomstig energieverbruik. Aan de hand van deze website ontdek je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wons.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Wons?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wons [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan heb jij veel te kiezen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Wons is een absolute aanrader. Het is milieuvriendelijk, aantrekkelijk geprijsd en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze vakmannen bedachten daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Rotex systeem).

Advies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een handige warmtepomp installateur in Wons. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Ga na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Wons

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Echter, er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Chappée of Novum. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Via deze website ontdek jij per mogelijkheid bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar direct inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Verwarmt en koelt
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoog geprijsd
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Wons: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3000 (plaatsing inbegrepen).

 • Voordelig warm water
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciaal geproduceerde korrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Onderhoudscontract
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen buitenunit
 • Een hoog verbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • 100% groene warmte
 • Schoon en veilig
 • Geen keuzevrijheid
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Wons? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze adviseurs hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) ligt tussen de €2500 en €4700.

Winkelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Bodem/water, Water/water, Hybride, Lucht/water) betaal je tussen de € 3500 en €18500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Ressen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1900 tot €3300. Ga je voor een grond-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het monteren van een basic lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

Een gasgestookte ketel gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn dan de consequenties? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

Overheidsbijdrage

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een vorstelijke subsidieregeling (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst check je per installatie de geldende subsidie in Wons. Vergoedingen schommelen tussen de €1150 en €3600. De hoogte wisselt: voor de installatie van de EnergyPanel Thermboil TB-100 I krijg je €1250 en in in het geval van de Climaveneta WWR 0071T DHW2 bedraagt dit €4800. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen bekeken? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 6 tot 10 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Wons?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Heteren.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Via de info op deze pagina lees je over een alternatieve CV ketel zonder gas in Wons. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Het dure gas kan de deur uit. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En wek jij de stroom zelf op? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij een huis zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: biomassaketel, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels. Op dit moment krijg je ook nog eens veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Friesland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de regio Wons.