CV-ketel vervangen Zaltbommel Kies voor een duurzaam alternatief en realiseer een besparing tot wel €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Zaltbommel? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist een meer duurzame oplossing. Je komt in een situatie waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 gaat het gas er helemaal af. Hoe weet jij nu wat goed is? Hieraan ten grondslag liggen diverse invalshoeken: hoe duurzaam moet het zijn, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Zaltbommel aangaande warmtenetten en/of stadsverwarming. Hieronder detecteer je verschillende bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken inzake de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op basis van deze pagina bekijk je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik nemen naast een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zaltbommel.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Zaltbommel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zaltbommel [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat kun je het beste doen? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Zaltbommel ligt het meest voor de hand. Goed voor het milieu, betaalbaar en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor onderstaand stappenplan (en check ook Venco systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga voor een competente warmtepomp installateur in Zaltbommel. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Soms ook nodig: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Zaltbommel

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, er zijn nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld Baxi of natuurlijk Nefit. Welke past nu bij mijn mijn woning? Hieronder check jij per mogelijkheid bruikbare informatie. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en vormt dit om naar bruikbare energie voor verwarming en warm water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of integreren in een hybride systeem.

 • Lage energierekening
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge tarieven
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Zaltbommel: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs schommelt rond de €4000 met monteren.

 • Lange levensduur
 • Huis wordt meer waard
 • Geen complete vervanger
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels (zogenoemde pellets). Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtsnippers of blokken.

 • Zeer sfeervol
 • Autonoom systeem
 • Voorraad pellets
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een toekomstgericht product en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Lange levensduur
 • Geen subsidieregeling
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Gebruik veel energie
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Geen keuzevrijheid
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Zaltbommel? Dan moet je rekening houden met diverse kosten. Onze experts hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de CV-ketel. Opmerking: de prijs van het apparaat is hoog (en de aansluitkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) varieert tussen de €1150 en €5100.

Kosten van de pomp

De kostprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Hybride, Lucht/water, Bodem/water, Ventilatielucht) schommelen de prijzen tussen de €3900 en €19500. Ook interessant: CV-Ketel in Rijnsburg vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarna komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €2000 en €4200. Wil jij beslist een aardwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard (MV) lucht-warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Verbruikskosten

Een gasgestookte ketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

Overheidsbijdrage

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Daarom is er een gulle ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst ontdek jij de actuele subsidievergoeding in Zaltbommel. De bedragen liggen tussen de €1350 tot €3200. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de EnergyPanel Thermboil TB-500 E geldt een subsidie van €1100 en ten aanzien van de CLINT CWW/K/WP 61 geldt een bedrag van €3800. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Zaltbommel.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 6 tot 10 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Zaltbommel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming. Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet genoeg. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Hitzum.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via onze website vergelijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Zaltbommel. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gaskosten gaan verdwijnen. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers. Tegenwoordig heb je de beschikking over een leuke subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Gelderland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Zaltbommel.