CV-ketel vervangen Zegveld Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Zegveld? We onderscheiden in juli 2020 2 mogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf begin 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat is dan wijsheid? Hieraan ten grondslag liggen diverse randvoorwaarden: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Woerden ten opzichte van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl signaleer je een aantal praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen rond de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels de vergelijker bekijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gas-ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies een van de onderwerpen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zegveld.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Zegveld?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zegveld [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Heb je al contact met de installateur gehad? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Zegveld is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, aantrekkelijk geprijsd en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook NEXTHERM systeem).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een geoefende warmtepomp installateur in Zegveld. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Onderzoek of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Welke woning is geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Zegveld

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Maar er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijvoorbeeld Chappée + Junkers. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op de site bekijk jij per mogelijkheid aanvullende info. Wat houdt het in, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Energiebesparing
 • Gemeentelijke subsidie
 • Dure prijzen
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Zegveld: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs schommelt rond de €4000 (incl. monteren).

 • Onuitputbare bron
 • Huis wordt meer waard
 • Geen zelfstandig systeem
 • Aanzicht woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van houtkorrels, pellets genaamd. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Besparing tot 50%
 • Automatisch geregeld
 • Voorraad pellets
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een toekomstgericht product en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geluid- en reukloos
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Geen subsidieregeling
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Stroomverbruik
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Veiliger dan aardgas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Zegveld? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze specialisten hebben een overzicht gemaakt om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever ten opzichte van de Gasgestookte ketel. Maar let op: de aanschafprijs is hoog (+ dure aanlegkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Utrecht) is op dit moment tussen de €1700 - €4850.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Water/water, Lucht/lucht, Lucht/water, Bodem/water) betaal je tussen de € 1800 en €19000. Vind alles uit over CV-Ketel in Roderesch vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten schommelen gemiddeld tussen de €1700 en €3400. Kies je voor eengrond-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard hybride warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomkosten

Een gasketel gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de stroomrekening zal toenemen. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

Tegemoetkoming van het rijk

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een historische Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de apparatenlijst bekijk jij per systeem (merk & type) de subsidie in Zegveld. De bedragen liggen tussen de €1200 en €2400. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Enerso AW 09 heb je recht op €2400 en bij de Clivet WSHN-EE 71 is dit €4700. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Woerden.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten op een rij gezet? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Zegveld?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Veel mensen weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Hollum.


Een gasvrije woning

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via onze website vind je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Zegveld. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je verbruikt geen duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En gebruik je zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energielasten dalen dan significant. Wil jij ook leven zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen. Tegenwoordig krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrisch systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Utrecht.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de regio Zegveld.