CV-ketel vervangen Zuidland Ga voor een milieubewuste optie en bespaar tot wel €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Zuidland? In juni 2021 kun je kiezen uit opties: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Het is een dilemma waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf begin 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat moet je dan kiezen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei invalshoeken: hoeveel wil je besparen, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Cruciaal: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Bernisse ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier ontdek je meerdere populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Evenwel: elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, het warmenet zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken t.a.v. het energieverbruik over 10 jaar. Op cvketel-warmtepomp.nl ontdek je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gas-ketel, wat kost het, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Klik op een item uit onze FAQ.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zuidland.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Zuidland?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zuidland [Update juni 2021]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is de beste oplossing? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Zuidland gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, voordelig en je hebt jouw investering snel terug. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook CIAT verwarming).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die past bij de woning en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een ervaren warmtepomp installateur in Zuidland. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Onderzoek of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Zuidland

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via leveranciers als Chappée en ook RLM. Wat is geschikt voor mijn situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk jij per installatie een korte uitleg. Wat houdt het in, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en transformeert dit naar direct inzetbare energie voor verwarming en warm water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of combineren met een hybride versie.

 • Gunstig energieverbruik
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge investering
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Zuidland: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €5000 (plaatsing inbegrepen).

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Combineren met warmtepomp
 • Geen zelfstandig systeem
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciaal gemaakte korrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Korte terugverdientijd
 • Geen koolmonoxide
 • Onderhoudscontract
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Lucht droogt niet uit
 • Per zone regelbaar
 • Geen subsidies mogelijk
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Eenvoudige techniek
 • kWh verbruik
 • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Veiliger dan aardgas
 • Eén leverancier per regio
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Zuidland? Dan krijg je te maken met ingewikkelde kosten. Onze deskundigen hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de HR-ketel. Kanttekening: de winkelprijzen liggen hoger (+ dure aanlegkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) fluctueert tussen de €2600 tot €4700.

Kosten van de pomp

De artikelprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Afhankelijk van het product (Water/water, Lucht/lucht, Hybride, Bodem/water, Ventilatielucht) liggen de prijzen tussen de €2500 en €12000. Lees nu verder over CV-Ketel in s-Gravenzande vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1600 tot €4700. Neig jij naar een aardwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomverbruik

De HR-ketel werkt op basis van gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat betekent dit concreet? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een vorstelijke ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst vind jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Zuidland. Deze liggen op het moment tussen de €1700 – €2600. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Enerso AWK-O 09 heb je recht op €2300 en bij de Danfoss DHP-L Opti 4 is dit €2800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Bernisse.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen op een rij gezet? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (ventilatiewarmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 5 tot 9 jaar, bij een grondwater-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Zuidland?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Horn.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Middels cvketel-warmtepomp.nl bekijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Zuidland. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gaskosten gaan verdwijnen. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Overweeg dan een van deze systemen: het warmenet, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels. De komende jaren geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric systeem is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Zuidland.