CV-ketel vervangen Abbenes Stap over op groenere stroom en bespaar jaarlijks €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Abbenes? We onderscheiden in juli 2020 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Je komt in een situatie waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. En vanaf 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat is dan wijsheid? Dat hangt af van velerlei invalshoeken: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, en wat zijn de isolatiewaarden? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Haarlemmermeer rond plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op de site signaleer je verschillende erkende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook biomassaketel, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen rond onze energieconsumptie in de toekomst. Met behulp van onze website lees je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Klik op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Abbenes.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Abbenes?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Abbenes [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is nu handig? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Abbenes is de meest populaire oplossing. Het is duurzaam, voordelig en het rendement is uitstekend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook ARTEL).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en neem een vakkundige warmtepomp installateur in Abbenes. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Abbenes

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Desalniettemin, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Chappée of natuurlijk Rendamax. Wat is aan te raden voor mijn persoonlijke situatie? Op deze pagina signaleer jij per systeem meer details. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Hoog geprijsd
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Abbenes: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €3700 inclusief aanleggen.

 • Gratis energie
 • Weinig onderhoud
 • Geen complete vervanger
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als snippers- en/of houtblokken.

 • Gemakkelijke installatie
 • Autonoom systeem
 • Minimale voorraad hout
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geluid- en reukloos
 • Geen dwarrelende stof
 • Nog relatief duur
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Erg duur in gebruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Zeer efficiënt
 • Veiliger dan aardgas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Abbenes? Let dan op de verschillende kosten. Onze experts hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de gas-ketel. Van belang: de aanschaftarieven liggen hoog (+ dure aanlegkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) fluctueert tussen de €2000 - €5100.

Aanschafprijs

De productprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Hybride, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Lucht/water) schommelen de prijzen tussen de €2900 en €14500. Zoek ook naar CV-Ketel in Schoonebeek vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. De plaatsingskosten variëren (gemiddeld) tussen de €1600 – €4200. Ga je voor een aardwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic lucht-lucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomverbruik

Een gasketel werkt met aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat betekent dit concreet? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst tref jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Abbenes. Deze liggen op het moment tussen de €1200 tot €3500. Een rekenvoorbeeld: voor de Alpha Innotec SW 122H3 ontvang je €3200 en voor de Galletti HWM022 ligt dat op €2900. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Haarlemmermeer.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten geanalyseerd? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatielucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem zit op de 6 tot 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp is dit al snel 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Abbenes?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen zijn niet op de hoogte dat het koppelen van deze producten goed werkt. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Joppe.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Aan de hand van deze website vergelijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Abbenes. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Meteen van het gas af? Overweeg dan een van deze systemen: elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel. De komende periode heb je de beschikking over een leuke subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in en rondom Abbenes.