CV-ketel vervangen Schoonebeek Verlaag jou gasverbruik en bespaar jaarlijks €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Schoonebeek? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Het is een dilemma waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen diverse randvoorwaarden: wat is de gewenste duurzaamheid, wat is je maximum budget, wat zijn de eigenschappen van je huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Emmen met het oog op bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site bekijk je alle populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Echter ook het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen inzake de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Aan de hand van de vergelijker check je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat kost het, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies een item uit onze FAQ.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Schoonebeek.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Schoonebeek?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Schoonebeek [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat kun je het beste doen? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Schoonebeek is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook NEXTHERM installatie).

Advies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een vakkundige warmtepomp installateur in Schoonebeek. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Controleer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Welke woning is geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Schoonebeek

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Echter, er zijn nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van merken als Buderus of natuurlijk Rendamax. Wat sluit aan bij mijn woning? Hieronder detecteer jij per soort praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en converteert dit naar direct inzetbare energie voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Constante temperatuur
 • Overheidssubsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Dit werkt samen met de CV-ketel in Schoonebeek: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €4500 inclusief aanleggen.

 • Milieubewust water opwarmen
 • Huis wordt meer waard
 • Beperkte opslag
 • Kan niet bij elke woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van unieke pelletkorrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

 • Ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Aantal modellen
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Eigen design mogelijk
 • Onderhoudsvrij
 • Geen recht op subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen extra units nodig
 • Een hoog verbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Constante temperatuur
 • Eén leverancier per regio
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Schoonebeek? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Niet vergeten: de prijs van het apparaat is hoog (en de aansluitkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Drenthe) ligt tussen de €2600 tot €4250.

Winkelprijs

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Ventilatielucht, Water/water, Lucht/water, Hybride, Bodem/water) betaal je een bedrag tussen de €2000 en €12000. Vind alles uit over CV-Ketel in Lieren vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs variëren (gemiddeld) tussen de €1300 en €3300. Neig jij naar een Bodem/water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic ventilatielucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomverbruik

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat dit betekent? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Op de speciale apparatenlijst detecteer je per installatie de geldende subsidie in Schoonebeek. Deze liggen op het moment tussen de €1850 en €3900. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Climaveneta AWR-HT /CA-E 0122 krijg je €3750 en in in het geval van de Hautec HCS-PN-94/2T (88ST1882SDPN5) bedraagt dit €6800. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Emmen.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 5 tot 9 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Schoonebeek?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Veel mensen vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Lees nu verder over warmtepomp Coevorden.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via cvketel-warmtepomp.nl check je een alternatieve CV ketel zonder gas in Schoonebeek. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Dan zijn er verschillende opties: infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels. Tegenwoordig krijg je ook nog eens veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een volledig elektrisch systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Drenthe.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Schoonebeek.