CV-ketel vervangen Klaaswaal Stap over op groenere stroom en verlaag je energienota met €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Klaaswaal? Grofweg heb je in februari 2024 2 keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Je komt in een situatie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 zit Holland totaal zonder gas. Hoe weet jij nu wat goed is? Hieraan ten grondslag liggen verschillende aspecten: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel geld wil je eraan kwijt, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Cromstrijen inzake bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site ontdek je een aantal erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken ten opzichte van de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op basis van de vergelijker vergelijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Druk op een van de onderstaande vragen.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Klaaswaal.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Klaaswaal?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Klaaswaal [Update februari 2024]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Heb je al contact met de installateur gehad? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Klaaswaal gebeurt steeds meer. Je bent “groen” bezig, voordelig en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe kan ik ’t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check EnergyPanel).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die strookt met de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een deskundige warmtepomp installateur in Klaaswaal. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk kritisch of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is ons huis geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Klaaswaal

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Desalniettemin, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Dru en Thermagas. Wat is geschikt voor mijn woning? Via deze website bekijk jij per mogelijkheid praktische info. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in bruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Klaar voor de toekomst
 • Subsidies tot €2.500
 • Prijs is hoog
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Klaaswaal: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs schommelt rond de €3600 inclusief aanleggen.

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Weinig onderhoud
 • Geen saldering
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciaal gemaakte korrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • CO2-neutraal stoken
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Voorraad pellets
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Voorkomt schimmel
 • Geen leidingen aanleggen
 • Geen subsidieregeling
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Warmt snel op
 • Bronnen boren niet nodig
 • Niet energiezuinig
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem gevuld met warm water. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Schoon en veilig
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Klaaswaal? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze installateurs hebben een overzicht gemaakt om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever tegenover de Gasgestookte ketel. Opmerking: de aanschafprijs is hoog (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) is op dit moment tussen de €1400 en €4100.

Kostprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water, Water/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3800 en €13000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in De Mortel vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs variëren (gemiddeld) tussen de €1800 – €4800. Kies je voor eengrondwater-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het monteren van een instap ventilatielucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

Een CV-ketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De energiebesparing onderaan de streep varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Profiteer snel van deze gulle Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). In de actuele apparatenlijst ontdek je per systeem (merk & type) de subsidie in Klaaswaal. De bedragen liggen tussen de €1450 en €3300. Een rekenvoorbeeld: voor de Galletti LEW 051HL ontvang je €7100 en voor de Sonnenkraft HP10MR ligt dat op €2300. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Cromstrijen.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie zit op de minder dan 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp ga je richting de 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Klaaswaal?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Veel mensen zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Teroele.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Middels onze website vind jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Klaaswaal. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je betaalt niet voor duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Meteen van het gas af? De keuze is reuze: infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels. Tegenwoordig is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Klaaswaal.