CV-ketel vervangen Sint-Maartensdijk Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Sint-Maartensdijk? In feite heb je in februari 2024 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een struikelblok waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 moeten we volledig van het gas af. Op basis waarvan moet je kiezen? Die keuze hangt af van diverse zaken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Tholen met betrekking tot bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder bekijk je meerdere veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Echter ook pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens omtrent de energieconsumptie over een jaar of 15. Op basis van deze website vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een cv-ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de onderwerpen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sint-Maartensdijk.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Sint-Maartensdijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Sint-Maartensdijk [Update februari 2024]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is de beste oplossing? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Sint-Maartensdijk is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, gunstig qua prijs en de terugverdientijd is prima. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Danfoss warmtepompen).

Advies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een bedreven warmtepomp installateur in Sint-Maartensdijk. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Toets of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Welke woning is geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Sint-Maartensdijk

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Desalniettemin, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Bosch of Saunier Duval. Wat is aan te raden voor mijn wensen? Op cvketel-warmtepomp.nl ontdek jij per systeem bruikbare informatie. Wat houdt het in, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Relatief weinig onderhoud
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Hoge installatiekosten
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Goed te combineren met de CV-ketel in Sint-Maartensdijk: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €4600 (plaatsing inbegrepen).

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Waardestijging van woning
 • Geen zelfstandig systeem
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van kleine korrels houtafval. Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • CO2-neutraal stoken
 • Geen koolmonoxide
 • Investering rond de €2.500
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geluid- en reukloos
 • Overal te plaatsen
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dat is veiliger. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen geluidsoverlast
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Sint-Maartensdijk? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter in vergelijking met de traditionele ketel. Van belang: de aanschaftarieven liggen hoog (+ dure aanlegkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Zeeland) is op dit moment tussen de €1600 en €4900.

Aanschafprijs

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Lucht/water, Hybride, Lucht/lucht, Bodem/water, Water/water) schommelen de prijzen tussen de €3000 en €15500. Lees nu verder over CV-Ketel in Luddeweer vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1100 en €3000. Kies je voor eenbodem-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic hybride warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energiekosten

De traditionele gasketel draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

Tegemoetkoming van het rijk

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een historische subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst bekijk jij per systeem (merk & type) de subsidie in Sint-Maartensdijk. Vergoedingen schommelen tussen de €1150 tot €2700. Een rekenvoorbeeld: voor de Climaveneta i-KI-MTD 0151t ontvang je €4600 en voor de Mastertherm 26Z ligt dat op €2800. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Tholen.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen op een rij gezet? Dan kun je het omslagpunt bepalen. In het geval van een simpel systeem (ventilatiewarmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp wordt geschat op 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp ga je richting de 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Sint-Maartensdijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, simpel aan te leggen, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp De Mortel.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via cvketel-warmtepomp.nl vind jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Sint-Maartensdijk. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij een huis zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: biomassaketel, zonneboilers, het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels. De komende jaren heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric pomp mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Zeeland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in de buurt van Sint-Maartensdijk.