CV-ketel vervangen Andel Stap over op groenere stroom en bespaar jaarlijks €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Andel? We onderscheiden in juli 2020 2 opties: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Een geval waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Per ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat moet je dan kiezen? Dat heeft te maken met velerlei randvoorwaarden: hoe duurzaam moet het zijn, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Tip: check ook het beleid van de gemeente Woudrichem betreffende warmtenetten en/of stadsverwarming. Via deze website ontdek je meerdere praktische alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens met betrekking tot de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op basis van de vergelijker vergelijk je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Druk op een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Andel.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Andel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Andel [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Heb je al contact met de installateur gehad? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Andel is een absolute aanrader. Het is duurzaam, lage vanaf-prijzen en je investering heb je snel terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over Hudge).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een deskundige warmtepomp installateur in Andel. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Onderzoek of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Andel

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Brötje en ook Remeha. Wat is geschikt voor mijn wensen? Op deze website vergelijk jij per type een korte uitleg. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en vormt dit om naar bruikbare energie voor verwarming en warm water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Hoge subsidies
 • Hoog geprijsd
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Andel: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs ligt rond de €3100 met installeren.

 • Ook in de winter prima rendement
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Dure systemen
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels van houtzaagsel. Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Gemakkelijke installatie
 • Makkelijk in gebruik
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer warmte op lokaal niveau. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een innovatief systeem en goed te combineren met zonnecellen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Lange levensduur
 • Geen subsidies mogelijk
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Vanaf 2030 een verplichting. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gas kan de deur uit
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Energieverbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het voorziet in heet water in de woningen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Andel? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter ten opzichte van de HR-ketel. Belangrijk: de winkelprijzen liggen hoger (en de aansluitkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) ligt tussen de €1450 en €5350.

Productprijs

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Gebaseerd op de soorten systemen (Water/water, Lucht/lucht, Hybride, Lucht/water, Bodem/water) betaal je tussen de € 3200 en €12000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Sintjohannesga vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. Deze aanlegkosten fluctueren doorgaans tussen de €1100 tot €4200. Ga je voor een grond-water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard hybride warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

Een gasgestookte ketel draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat betekent dit concreet? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Daarom is er een gulle subsidieregeling (ISDE). Op deze handige apparatenlijst tref jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Andel. Dit fluctueert momenteel tussen de €1000 tot €3500. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Alpha Innotec SWP 371 heb je recht op €5500 en bij de Galletti LCX 091HL is dit €8200. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Woudrichem.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen uitgezocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 6 tot 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp is dit al snel 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Andel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: voordelig, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Klein Zundert.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op deze website check je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Andel. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En gebruik je zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij ook leven zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels. Tegenwoordig is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric apparaat is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs uit Andel.