CV-ketel vervangen Spanbroek Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Spanbroek? Grofweg heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Dit is een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Op basis waarvan moet je kiezen? Hieraan ten grondslag liggen velerlei overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat mag het kosten, heb je een nieuw of juist ouder huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Belangrijk: check ook het beleid van de gemeente Opmeer met betrekking tot bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site detecteer je de meeste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Echter ook elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens betreffende ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Aan de hand van onze website lees je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een cv-ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Spanbroek.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Spanbroek?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Spanbroek [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Heb je al contact met de installateur gehad? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Spanbroek is een absolute aanrader. Het is duurzaam, lage vanaf-prijzen en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Magic Thermodynamic Box warmtepompen).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en neem een echte warmtepomp installateur in Spanbroek. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Claim jouw subsidie

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Spanbroek

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Maar er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Chappée en Saunier Duval. Wat sluit aan bij mijn woning? Via deze website vind jij per product aanvullende info. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Overheidssubsidies
 • Hoog geprijsd
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Spanbroek: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs schommelt rond de €3600 met installeren.

 • Tot 60% minder energie
 • Snel geplaatst
 • Geen saldering
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciale houtkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • Zeer sfeervol
 • Geen koolmonoxide
 • Hoog servicegehalte
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Lucht droogt niet uit
 • Per zone regelbaar
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Vanaf 2030 een verplichting. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Warmt snel op
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Niet energiezuinig
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk gevuld met warm water. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Collectieve oplossing
 • Veiliger dan aardgas
 • Slechts één aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Spanbroek? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze installateurs hebben een schema gebouwd om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever in vergelijking met de HR-ketel. Van belang: de aanschaftarieven liggen hoog (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) schommelt tussen de €2550 tot €5100.

Kosten van de pomp

De aanschafprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het type (Lucht/water, Ventilatielucht, Water/water, Bodem/water, Lucht/lucht) betaal je een bedrag tussen de €3200 en €20500. Zoek ook naar CV-Ketel in Mariahout vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarnaast krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1300 en €4700. Wil jij beslist een water-water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energieverbruik

De HR-ketel werkt met aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat dit betekent? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het gevolg is een gulle Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst vind je per systeem (merk & type) de subsidie in Spanbroek. Dit fluctueert momenteel tussen de €1600 en €3700. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Climaveneta NECS-NR /B 0262 kun je aanspraak maken op €6100 en m.b.t. de NIBE F1345-24 krijg je €4600. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Opmeer.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 6 tot 10 jaar, bij een grond-warmtepomp is dit al snel 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Spanbroek?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming. Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Den Horn.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van de info op deze pagina vind je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Spanbroek. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energielasten dalen dan significant. Wil jij een huis zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels. Momenteel geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Spanbroek.