CV-ketel vervangen Balloërveld Stop met gasverbruiken en verlaag je energienota met €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Balloërveld? In feite heb je in juli 2020 2 opties: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Het is een dilemma waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is dan wijsheid? Dat hangt af van allerlei randvoorwaarden: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel wil je uitgeven, wat voor type woning heb je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Aa en Hunze ten opzichte van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Via deze website vind je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Echter ook biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen omtrent de energieconsumptie over een jaar of 15. Met behulp van de vergelijker bekijk je alle handige informatie. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Balloërveld.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Balloërveld?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Balloërveld [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan sta je voor een kruispunt. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Balloërveld is een absolute aanrader. Je bent “groen” bezig, lage vanaf-prijzen en de terugverdientijd is prima. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check ZBPro).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een handige warmtepomp installateur in Balloërveld. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk kritisch of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Balloërveld

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Desalniettemin, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijv. Daalderop of Junkers. Wat past bij mijn mijn situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk jij per systeem bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naarbruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Dure prijzen
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Balloërveld: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €3900 (incl. monteren).

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Overheidssubsidies
 • Dure systemen
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels (zogenoemde pellets). Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Besparing tot 50%
 • Veilig en regelbaar
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Energiezuinig
 • Gezond binnenklimaat
 • Helaas geen subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen buitenunit
 • Niet energiezuinig
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Eén leverancier per regio
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Balloërveld? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze experts hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Opmerking: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Drenthe) fluctueert tussen de €1200 - €4100.

Kosten van de pomp

De kostprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het type (Hybride, Ventilatielucht, Water/water, Lucht/water, Bodem/water) schommelen de prijzen tussen de €3000 en €22000. Ook interessant: CV-Ketel in Stedum vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. De plaatsingskosten komen regelmatig uit tussen de €1300 en €5000. Ga je voor een Bodem/water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Verbruikskosten

Een CV-ketel werkt met aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat dit betekent? De gasmeter gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Om die reden is er een royale subsidieregeling (ISDE). Op de apparatenlijst tref je de huidige vergoeding in Balloërveld. Deze liggen op het moment tussen de €2000 – €3900. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Climaveneta BWR 0061TS MTD2 heb je recht op €3450 en bij de Galletti MPET076H is dit €6950. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Aa en Hunze.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten uitgezocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp ligt rond de minder dan 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Balloërveld?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Lage Zwaluwe.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op onze website vind jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Balloërveld. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Kies dan voor producten als elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, zonneboilers. Hedendaags krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric apparaat gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Drenthe.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de buurt van Balloërveld.