CV-ketel vervangen Lage Zwaluwe Maak een keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Lage Zwaluwe? Grofweg heb je in augustus 2020 2 mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit velerlei zaken: hoeveel wil je besparen, wat mag het kosten, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Drimmelen ten aanzien van warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze pagina signaleer je de belangrijkste bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken omtrent onze energieconsumptie in de toekomst. Aan de hand van onze website check je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een gasgestookte ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies snel een van de onderstaande vragen.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lage Zwaluwe.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Lage Zwaluwe?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Lage Zwaluwe [Update augustus 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan sta je voor een kruispunt. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Lage Zwaluwe gebeurt steeds meer. Het is een groene energiebron, lage vanaf-prijzen en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het 7 stappen model ( of bekijk Tesy).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die spoort met de woning en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een handige warmtepomp installateur in Lage Zwaluwe. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Onderzoek of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Lage Zwaluwe

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Desalniettemin, er zijn nog meer alternatieven voor een CV-ketel van bijv. Chappée + Remeha. Wat sluit aan bij mijn wensen? Hieronder ontdek jij per product praktische info. Wat is de werkwijze, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en converteert dit naar direct inzetbare energie voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Verwarmt en koelt
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet goedkoop
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Goed te combineren met de CV-ketel in Lage Zwaluwe: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3700 (incl. monteren).

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Hoge subsidies
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van houtzaagsel. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

 • Gemakkelijke installatie
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Aantal modellen
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Nog relatief duur
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen extra units nodig
 • Energieverbruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Geen keuze in aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Lage Zwaluwe? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de HR-ketel. Van belang: de winkelprijzen liggen hoger (+ dure aanlegkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) varieert tussen de €2950 tot €4650.

Artikelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water, Lucht/lucht, Hybride) betaal je tussen de € 2500 en €21500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Doenrade vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie fluctueren doorgaans tussen de €1900 en €4300. Neig jij naar een grond-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale lucht-lucht warmtepomp kost je stukken minder.

Energieverbruik

De HR-ketel werkt met aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, maar de nota voor stroom stijgt. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep bedraagt al gauw 40%. Wie wil dat nu niet?

Subsidie

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een gulle ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst check je per systeem (merk & type) de subsidie in Lage Zwaluwe. Dit fluctueert momenteel tussen de €1450 – €3900. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de IDM TERRA SW 18 H; 810351 kun je aanspraak maken op €4300 en m.b.t. de Stiebel-Eltron WPL 19 A SR (236414) krijg je €2500. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Drimmelen.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten bekeken? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 6 tot 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Lage Zwaluwe?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet afdoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Ulft.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op basis van onze website vergelijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Lage Zwaluwe. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? Overweeg dan een van deze systemen: pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen. Hedendaags krijg je ook nog eens veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in en rondom Lage Zwaluwe.