CV-ketel vervangen Benthuizen Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Benthuizen? We onderscheiden in augustus 2020 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Je komt in een situatie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Waar doe je dan goed aan? De basis hiervan bestaat uit meerdere invalshoeken: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel wil je uitgeven, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Alphen aan den Rijn met betrekking tot plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hier vind je de meest gekozen praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen rond het energieverbruik over 10 jaar. Middels onze website check je alle praktische details. Wat kan ik aanleggen in plaats van een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer direct een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Benthuizen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Benthuizen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Benthuizen [Update augustus 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Heb je al contact met de installateur gehad? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Benthuizen is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Je bent “groen” bezig, voordelig en het rendement ligt verrassend hoog. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het stappenplan hieronder (of check Daikin warmtepomp).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die matcht bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en ga voor een deskundige warmtepomp installateur in Benthuizen. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk altijd of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Benthuizen

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasgestookte ketels via leveranciers als Dru + Sentry. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op deze website vergelijk jij per soort praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naarbruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Klaar voor de toekomst
 • Subsidies tot €2.500
 • Fikse kostprijs
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Benthuizen: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €4900 inclusief montage.

 • Eenvoudig te integreren
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van houtzaagsel. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtsnippers of blokken.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Eenvoudige techniek
 • Energieverbruik
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond waardoor warm water stroomt. Het voorziet in heet water in de woningen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Benthuizen? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) varieert tussen de €2550 en €5900.

Winkelprijs

De kostprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/water, Ventilatielucht, Bodem/water, Hybride, Water/water) betaal je een bedrag tussen de €3500 en €12000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in t Zandt vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarnaast heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1400 – €3800. Kies je voor eenwater-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een eenvoudige hybride warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomkosten

De traditionele gasketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

Tegemoetkoming van het rijk

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Om die reden is er een historische ISDE-subsidie. Via de uitgegeven apparatenlijst check je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Benthuizen. Dit fluctueert momenteel tussen de €1750 – €3500. De hoogte wisselt: voor de installatie van de CTC EcoPart 425 + CTC EcoZenith 550 krijg je €4650 en in in het geval van de GREE GRS-CQ10Pd/NaD-K bedraagt dit €1900. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 6 tot 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Benthuizen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet afdoende. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Lengel.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Aan de hand van deze website vergelijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Benthuizen. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij een huis zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel. As we speak krijg je ook nog eens veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrisch systeem is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs uit Benthuizen.