CV-ketel vervangen Bergen aan Zee Verlaag jou gasverbruik en realiseer een besparing tot wel €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Bergen aan Zee? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Je komt in een situatie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat hangt af van meerdere zaken: hoe “groen” wil je zijn, welk bedrag wil jij spenderen, in wat voor huis woon je, en wat zijn de isolatiewaarden? Cruciaal: check ook het beleid van de gemeente Bergen m.b.t. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hieronder vergelijk je de meeste populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: het warmenet, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen wat betreft onze energieconsumptie in de toekomst. Middels deze pagina check je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een cv-ketel, wat is de prijs, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bergen aan Zee.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Bergen aan Zee?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bergen aan Zee [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Bergen aan Zee ligt het meest voor de hand. Het is een groene energiebron, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over ECOTEQ warmtepomp).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag offertes op en kies een officiële warmtepomp installateur in Bergen aan Zee. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Inspecteer of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn huis geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Bergen aan Zee

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Bosch + Remeha. Wat past bij mijn mijn huis? Op deze pagina check jij per product bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet voordelig
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Bergen aan Zee: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3100 inclusief montage.

 • Lagere energierekening
 • Snel geplaatst
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Neemt veel ruimte in

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op kleine korrels houtafval. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met andere houtproducten (snippers).

 • Korte terugverdientijd
 • Automatische ontsteking
 • Investering rond de €2.500
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Zeer energiezuinig en duurzaam
 • Gemakkelijk te installeren
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen buitenunit
 • Stroomverbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Slechts één aanbieder
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Bergen aan Zee? Dan moet je rekening houden met verschillende kosten. Onze installateurs hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de gas-ketel. Cruciaal: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) is op dit moment tussen de €2650 tot €5650.

Productkosten

De prijs van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Bodem/water, Hybride, Ventilatielucht, Water/water) betaal je een bedrag tussen de €3600 en €16500. Vind alles uit over CV-Ketel in Ten Post vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €2000 – €4900. Kies je voor eenBodemwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het installeren van een normale lucht-lucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energieverbruik

Een gasketel werkt op basis van gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Waar resulteert dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

Tegemoetkoming van het rijk

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Om die reden is er een gulle ISDE subsidieregeling. Op deze handige apparatenlijst detecteer jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Bergen aan Zee. Dit ligt vaak ergens tussen de €1350 tot €3500. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de CTC EcoPart 435 + CTC EcoZenith 550 kun je aanspraak maken op €5650 en m.b.t. de GREE GRS-CQ8.0Pd/NaC-K krijg je €1900. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Bergen.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen op een rij gezet? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 5 tot 9 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Bergen aan Zee?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is straks niet toegestaan. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Leunen.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van deze website check jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Bergen aan Zee. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je betaalt niet voor duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energielasten dalen dan significant. Jouw woning zonder gas? Je hebt volop keuze: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel. De komende jaren ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric pomp mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in en rondom Bergen aan Zee.