CV-ketel vervangen Bergharen Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €450


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Bergharen? In juli 2020 kun je kiezen uit alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een kwestie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Per ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. En vanaf 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat moet je dan kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere randvoorwaarden: wat is de gewenste duurzaamheid, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en hoe is het gesteld met de isolatie? Niet vergeten: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Wijchen omtrent warmtenetten en/of stadsverwarming. Via deze website vergelijk je de meeste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen betreffende het energieverbruik over 10 jaar. Met behulp van de vergelijker lees je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik nemen naast een cv-ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bergharen.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Bergharen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bergharen [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is de beste oplossing? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Bergharen is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, gunstig qua prijs en je investering heb je snel terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Eneco warmtepomp).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp installaties geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die spoort met de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en ga voor een betrouwbare warmtepomp installateur in Bergharen. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Bergharen

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijv. Brink of natuurlijk Junkers. Wat sluit aan bij mijn woning? Hieronder vergelijk jij per soort praktische info. Wat is het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar bruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gunstig energieverbruik
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge investering
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Bergharen: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €4100 (plaatsing inbegrepen).

 • Goedkoop heet water
 • Huis wordt meer waard
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Minder mooi uitzicht

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken unieke pelletkorrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Eenvoudig te installeren
 • Gemakkelijke brandstof
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra warmte op een specifieke plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Gezond binnenklimaat
 • Geen subsidieregeling
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Warmt snel op
 • Geen buitenunit
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond gevuld met warm water. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Bergharen? Check dan altijd goed de verschillende kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de Gasgestookte ketel. Kanttekening: de aanschaftarieven liggen hoog (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) fluctueert tussen de €1750 en €5650.

Kosten van de pomp

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het type (Hybride, Lucht/water, Bodem/water, Water/water, Lucht/lucht) schommelen de prijzen tussen de €2700 en €12500. Ook interessant: CV-Ketel in Ter Apelkanaal vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1100 en €4900. Ga je voor een Bodemwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een instap ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomkosten

De HR-ketel werkt met aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Waar resulteert dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het gevolg is een royale Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst tref je de huidige vergoeding in Bergharen. Vergoedingen schommelen tussen de €1100 – €3700. De hoogte wisselt: voor de installatie van de CTC Gsi 12 krijg je €2800 en in in het geval van de Haier HP250M2 bedraagt dit €1100. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Wijchen.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen bekeken? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de 6 tot 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Bergharen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Leutingewolde.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl tref jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Bergharen. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gaskosten gaan verdwijnen. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En heb je zonnepanelen op je dak? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: pelletkachels, biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen. Tegenwoordig heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Gelderland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in Bergharen.