CV-ketel vervangen Best Kies voor een duurzaam alternatief en realiseer een besparing tot wel €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Best? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 zit Holland totaal zonder gas. Waar doe je dan goed aan? Dat hangt af van meerdere onderdelen: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en hoe is het gesteld met de isolatie? Cruciaal: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Best t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder signaleer je meerdere praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken met het oog op het energieverbruik over 10 jaar. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl ontdek je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Best.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Best?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Best [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan sta je voor een kruispunt. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Best ligt het meest voor de hand. Je bent “groen” bezig, betaalbaar en je investering heb je snel terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Haier warmtepomp).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en neem een echte warmtepomp installateur in Best. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Ga na of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Best

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar er zijn nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via merken als Dietrich of natuurlijk Nefit. Wat past bij mijn mijn woning? Hier bekijk jij per optie praktische info. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar direct inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of combineren met een hybride versie.

 • Klaar voor de toekomst
 • Hoge subsidies
 • Hoge investering
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Best: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs ligt rond de €3000 inclusief montage.

 • Milieubewust water opwarmen
 • Combineren met warmtepomp
 • Lange terugverdientijd
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van kleine korrels van houtafval (pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met andere houtproducten (snippers).

 • Korte terugverdientijd
 • Makkelijke bediening
 • Hoog servicegehalte
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Onderhoudsvrij
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Eenvoudige techniek
 • Stroomverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Beperkte keuze
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Best? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze installateurs hebben een duidelijke lijst samengesteld om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Belangrijk: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) schommelt tussen de €1300 - €5400.

Kosten van de pomp

De kosten van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Afhankelijk van het type (Water/water, Lucht/water, Hybride, Ventilatielucht, Bodem/water) schommelen de prijzen tussen de €2000 en €16500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Ternaard vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder komen er installatiekosten bij kijken. Deze aanlegkosten liggen vaak tussen de €1300 en €3100. Neig jij naar een Bodemwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale ventilatiewarmtepomp kost je stukken minder.

Verbruikskosten

Een CV-ketel werkt op basis van gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota kan oplopen tot wel 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Om die reden is er een zeer aantrekkelijke ISDE-subsidie. Via de uitgegeven apparatenlijst tref je de actuele subsidievergoeding in Best. Dit fluctueert momenteel tussen de €1500 – €2200. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de ECOTEQ MW 9 B/W kun je aanspraak maken op €2800 en m.b.t. de Hautec HWL-A-45-S (88LH0451SCLN5) krijg je €2600. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Best.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een grondwater-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Best?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is straks niet voldoende. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Lierop.


Een gasvrije woning

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op basis van cvketel-warmtepomp.nl tref je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Best. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Best.