CV-ketel vervangen Biezenmortel Stap over op groenere stroom en bezuinig tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Biezenmortel? Grofweg heb je in augustus 2020 2 opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een geval waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat moet je dan kiezen? Die keuze hangt af van allerlei onderdelen: hoe “groen” wil je zijn, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Advies: check ook het beleid van de gemeente Haaren t.a.v. warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze website vind je de meest gekozen bekende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met betrekking tot de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op onze website vind je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, wat kost het, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Biezenmortel.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Biezenmortel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Biezenmortel [Update augustus 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is de beste oplossing? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Biezenmortel ligt het meest voor de hand. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook iDM warmtepomp).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die matcht bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en neem een betrouwbare warmtepomp installateur in Biezenmortel. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Onderzoek of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een boiler en warmtepomp.

Optioneel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Biezenmortel

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Goed om te weten, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via onder andere Bosch of natuurlijk Viessmann. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Op de site vergelijk jij per mogelijkheid een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Energiebesparing
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge installatiekosten
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Biezenmortel: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs schommelt rond de €4100 met installeren.

 • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
 • Waardestijging van woning
 • Geen zelfstandig systeem
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van geperst snoeihout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Ecologisch verantwoord
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Investering rond de €2.500
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een toekomstgericht product en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geluid- en reukloos
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • kWh verbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Biezenmortel? Let dan op de verschillende kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de gas-ketel. Opmerking: de aanschafprijs is hoog (en de aansluitkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) fluctueert tussen de €1600 tot €4350.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het type (Ventilatielucht, Lucht/water, Hybride, Lucht/lucht, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2500 en €20000. Zoek ook naar CV-Ketel in Tholen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Verder zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten variëren (gemiddeld) tussen de €1900 tot €3600. Heb jij voorkeur voor een aardwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een basic ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energieverbruik

De HR-ketel werkt op basis van gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat dit betekent? Jouw gasrekening gaat naar beneden, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De energiebesparing onderaan de streep ligt rond de 30% – 40%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een gulle ISDE subsidieregeling. Op de speciale apparatenlijst detecteer je de huidige vergoeding in Biezenmortel. Vergoedingen schommelen tussen de €1200 – €3600. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Enerso BW 06 EVI kun je aanspraak maken op €2800 en m.b.t. de Hautec HWL-AS-52W (88LC0381SDLN1) krijg je €2100. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Haaren.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten bekeken? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 6 tot 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Biezenmortel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, eenvoudig te installeren, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Linden.


De voordelen van gasvrij wonen

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl lees je over een alternatieve CV ketel zonder gas in Biezenmortel. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? De keuze is reuze: zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels. De komende periode geldt er een mooie subsidieregeling. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrisch systeem hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in de regio Biezenmortel.