CV-ketel vervangen Boven-Leeuwen Maak een keuze voor groene energie en bezuinig tot €450


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Boven-Leeuwen? Dan heb je in augustus 2020 eigenlijk 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Dit is een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit allerlei onderdelen: hoe duurzaam moet het zijn, wat mag het kosten, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: check ook het beleid van de gemeente West Maas en Waal rond bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina vergelijk je de meeste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Echter ook elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken inzake de energieconsumptie over een jaar of 15. Via deze pagina vergelijk je alle handige informatie. Wat zijn de alternatieven van een HR-ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies een van de onderstaande vragen.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Boven-Leeuwen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Boven-Leeuwen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Boven-Leeuwen [Update augustus 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan heb jij veel te kiezen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Boven-Leeuwen is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, voordelig en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor onderstaand stappenplan (en check ook Vaillant warmtepomp).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag offertes op en ga voor een vakkundige warmtepomp installateur in Boven-Leeuwen. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Inspecteer of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Boven-Leeuwen

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van leveranciers als Agpo cv Ketels of natuurlijk Novum. Wat is aan te raden voor mijn woning? Via deze website vergelijk jij per soort meer details. Wat is de werkwijze, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Overheidssubsidies
 • Prijs is hoog
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Boven-Leeuwen: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs schommelt rond de €3500 met monteren.

 • Lagere energierekening
 • Hoge subsidies
 • Hoge investering
 • Zichtbaarheid panelen

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van samengeperste korrels van hout. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Besparing tot 50%
 • Makkelijk in gebruik
 • Intensief onderhoud nodig
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Lucht droogt niet uit
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Helaas geen subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Een interessante investering dus. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomgebruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet aangesloten op een warmtebron. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Geen tussenkomst van gas
 • Slechts één aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Boven-Leeuwen? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze adviseurs hebben een schema gebouwd van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever vergeleken met de gas-ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) ligt tussen de €1550 tot €5250.

Productkosten

De aanschafprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Water/water, Lucht/water, Bodem/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht) betaal je tussen de € 4000 en €19000. Lees nu verder over CV-Ketel in Uithuizen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie fluctueren doorgaans tussen de €1200 en €5000. Kies je voor eengrondwater-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het monteren van een instap ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomverbruik

Een gasketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Het verbruik van gas daalt, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De “korting” op de energierekening ligt rond de 30% – 40%. Heel interessant dus.

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het betreft een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst check jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Boven-Leeuwen. De bedragen liggen tussen de €1700 tot €3800. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Hautec HCS-PN-15 (88SF015ASDPN1) kun je aanspraak maken op €2800 en m.b.t. de Hidros LZT.852.XL krijg je €6350. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente West Maas en Waal.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Boven-Leeuwen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming. Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet bestendig. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Maasbracht.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Aan de hand van deze pagina check jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Boven-Leeuwen. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gaskosten gaan verdwijnen. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij een huis zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels. Momenteel geldt er een mooie subsidieregeling. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Boven-Leeuwen.