CV-ketel vervangen Briltil Kies voor een duurzaam alternatief en realiseer een besparing tot wel €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Briltil? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een tweestrijd waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is dan wijsheid? Dat hangt af van velerlei componenten: hoeveel wil je besparen, hoeveel geld wil je eraan kwijt, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Cruciaal: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Zuidhorn ten opzichte van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website analyseer je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen aangaande ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op basis van onze website vind je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat is de prijs, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de onderwerpen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Briltil.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Briltil?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Briltil [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is de beste oplossing? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Briltil is de meest populaire oplossing. Het draagt bij aan een schoner milieu, gunstig qua prijs en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor de volgende instructies (en lees verder over Ecoforest warmtepomp).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en kies een ervaren warmtepomp installateur in Briltil. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Trek na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Briltil

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Dru en Vaillant. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer jij per soort praktische info. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Klaar voor de toekomst
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge installatiekosten
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het genereren van heet water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Briltil: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €4500 inclusief montage.

 • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
 • Weinig onderhoud
 • Beperkte opslag
 • Kan niet bij elke woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken kleine korrels houtafval. Zeer geschikt voor kleinere kamers, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Snel terugverdiend
 • Veilig en regelbaar
 • Voorraad pellets
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Lange levensduur
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dat is veiliger. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen geluidsoverlast
 • Een hoog verbruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Zeer efficiënt
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Monopolistisch systeem
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Briltil? Dan krijg je te maken met vele soorten kosten. Onze deskundigen hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de HR-ketel. Belangrijk: de winkelprijzen liggen hoger (en de aansluitkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Groningen) ligt tussen de €2000 tot €5700.

Artikelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Water/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €3000 en €21000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Valkenburg vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1300 en €4500. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het monteren van een basic ventilatielucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energiekosten

Een normale CV gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn de gevolgen? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het gevolg is een vorstelijke ISDE subsidieregeling. In de actuele apparatenlijst vind jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Briltil. De bedragen liggen tussen de €1000 tot €2600. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Hautec HCS-PN-38 (88SF0381SDPN1) heb je recht op €3400 en bij de Hitachi Yutaki-M RHUE4A(V)HN is dit €1950. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Zuidhorn.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten met elkaar verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel (ventilatiewarmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie zit op de 6 tot 8 jaar, bij een grondwater-warmtepomp ga je richting de 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Briltil?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV. Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Margraten.


Op weg naar een huis zonder gas

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op basis van deze website vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Briltil. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Wil jij een huis zonder gas? De keuze is reuze: pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers, het warmenet. Op dit moment heb je de beschikking over een leuke subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrisch systeem hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Groningen.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Briltil.