CV-ketel vervangen Bronkhorst Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Bronkhorst? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een probleem waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Waar doe je dan goed aan? De basis hiervan bestaat uit diverse invalshoeken: hoe “groen” wil je zijn, welk budget heb je, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Advies: check ook het beleid van de gemeente Bronckhorst ten aanzien van warmtenetten en/of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl check je alle veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Maar ook infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met betrekking tot ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Aan de hand van onze website vergelijk je alle handige informatie. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer een van de onderstaande vragen.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bronkhorst.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Bronkhorst?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bronkhorst [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is de beste oplossing? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Bronkhorst is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is een groene energiebron, aantrekkelijk geprijsd en het rendement is uitstekend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook A1 Green Energy systeem).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een bedreven warmtepomp installateur in Bronkhorst. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Ga na of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.

Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Bronkhorst

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Toch, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via merken als Coopra + Rendamax. Wat sluit aan bij mijn wensen? Via deze website bekijk jij per installatie meer details. Wat houdt het in, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naarhoogwaardige bruikbare energie voor verwarming en warm water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Versterkt energielabel huis
 • Overheidssubsidies
 • Niet goedkoop
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Bronkhorst: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €3600 met installeren.

 • Voordelig warm water
 • Combineren met warmtepomp
 • Geen saldering
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van kleine korrels houtafval. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met andere houtproducten (snippers).

 • Programmeerbaar
 • Geen koolmonoxide
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Gezond binnenklimaat
 • Nog relatief duur
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Stroomvreter
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • 100% groene warmte
 • Veiliger dan aardgas
 • Eén leverancier per regio
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Bronkhorst? Houdt dan goed overzicht over de diverse kosten. Onze vakmannen hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger ten opzichte van de gas-ketel. Belangrijk: de kostprijs ligt hoger (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) schommelt tussen de €2950 tot €4700.

Kosten van de pomp

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Hybride, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water, Water/water) liggen de prijzen tussen de €2400 en €20000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Veenendaal vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarna krijg te doen met installatiekosten. Deze aanlegkosten komen regelmatig uit tussen de €1600 tot €4100. Wil jij beslist een grond-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale ventilatielucht warmtepomp kost je stukken minder.

Energieverbruik

De traditionele gasketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Daarom is er een zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst ontdek jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Bronkhorst. Dit ligt vaak ergens tussen de €1400 tot €2400. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Hautec HCS-PN-56/2T (88ST1122SCPN3) heb je recht op €4700 en bij de Hitachi Yutaki-S Combi RAS3WHVNP+RWD3+260L is dit €1900. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Bronckhorst.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten op een rij gezet? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp bedraagt ongeveer minder dan 10 jaar, bij een grond-warmtepomp ga je richting de 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Bronkhorst?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Markenbinnen.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Aan de hand van de info op deze pagina tref jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Bronkhorst. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energielasten dalen dan significant. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? De keuze is reuze: biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers. Hedendaags geldt er een mooie subsidieregeling. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrisch systeem is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in Bronkhorst.