CV-ketel vervangen Bunnik Verlaag jou gasverbruik en bezuinig tot €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Bunnik? Grofweg heb je in juli 2020 2 alternatieven: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Dit is een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is dan wijsheid? Dat heeft te maken met velerlei zaken: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, in wat voor huis woon je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Tip: check ook het beleid van de gemeente Bunnik inzake bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je verschillende veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid t.a.v. de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Via deze pagina check je alle praktische details. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bunnik.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Bunnik?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bunnik [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan heb jij veel te kiezen. Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Bunnik gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, betaalbaar en realiseert een aantrekkelijke besparing. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Climaveneta systeem).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een handige warmtepomp installateur in Bunnik. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Welke woning is geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Bunnik

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Toch, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Berreta of natuurlijk Novum. Welke past nu bij mijn mijn situatie? Hier bekijk jij per installatie een korte uitleg. Wat is het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en converteert dit naar bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Versterkt energielabel huis
 • Overheidssubsidies
 • Niet voordelig
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Bunnik: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €3800 met monteren.

 • Onuitputbare bron
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Geen zelfstandig systeem
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels (zogenoemde pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtsnippers of blokken.

 • Besparing tot 50%
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Intensief onderhoud nodig
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra warmte op een specifieke plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een toekomstgericht product en samen met zonnecellen te combineren.

 • Voorkomt schimmel
 • Overal te plaatsen
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Eenvoudige techniek
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem met warm water van verschillende bronnen. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Geen kans op gaslek
 • Geen keuze in aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Bunnik? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze installateurs hebben een duidelijke lijst samengesteld om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Maar let op: de kostprijs ligt hoger (en de aansluitkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Utrecht) schommelt tussen de €2600 en €5900.

Productkosten

De prijs van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Op basis van de gekozen installatie (Hybride, Lucht/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Water/water) liggen de prijzen tussen de €2400 en €21000. Ook interessant: CV-Ketel in Venray vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna heb je te maken met installatiekosten. De tarieven van installateurs liggen vaak tussen de €1500 en €4000. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard ventilatiewarmtepomp kost je stukken minder.

Stroomverbruik

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn de gevolgen? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De netto-energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Tegemoetkoming van het rijk

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Profiteer snel van deze royale ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst ontdek jij de huidige vergoeding in Bunnik. Deze liggen op het moment tussen de €1250 – €3600. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Heliotherm HP12E DX krijg je €3000 en in in het geval van de Hitachi Yutaki-S RAS5 – RWD5 – 200L bedraagt dit €2050. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Bunnik.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten uitgezocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Wanneer je kiest voor een basis model ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 5 tot 9 jaar, 0moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Bunnik?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Huishoudens hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Meijel.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Middels cvketel-warmtepomp.nl vind jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Bunnik. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je verbruikt geen duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij een huis zonder gas? Je hebt volop keuze: zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen. De komende jaren krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric apparaat is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Utrecht.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de buurt van Bunnik.