CV-ketel vervangen Coevorden Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Coevorden? In juli 2020 kun je kiezen uit opties: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is nu een handige keuze? Dat heeft te maken met meerdere randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel wil je uitgeven, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Cruciaal: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Coevorden met betrekking tot bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site vergelijk je de meest gekozen praktische alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken t.a.v. ons toekomstig energieverbruik. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een gasgestookte ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer een van de onderwerpen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Coevorden.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Coevorden?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Coevorden [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Coevorden is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en je investering heb je snel terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Fujitsu systeem).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga voor een geoefende warmtepomp installateur in Coevorden. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Controleer of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Coevorden

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijv. Dietrich + Novum. Welke past nu bij mijn mijn situatie? Op de site analyseer jij per optie praktische info. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en zet dit om naarwarmte die je kunt gebruiken voor verwarming en warm water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Verwarmt en koelt
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Dure prijzen
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Coevorden: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €3700 met monteren.

 • Lagere energierekening
 • Combineren met vloerverwarming
 • Hoge investering
 • Neemt veel ruimte in

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciaal geproduceerde korrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Snel terugverdiend
 • Eenvoudig in te stellen
 • Intensief onderhoud nodig
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan verwarmen van een bepaalde ruimte. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een toekomstgericht product en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Geen recht op subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Warmt snel op
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Een hoog verbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • 100% groene warmte
 • Schoon en veilig
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Coevorden? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze experts hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Maar let op: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Drenthe) schommelt tussen de €2150 en €5600.

Aanschafprijs

De productprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Lucht/lucht, Lucht/water, Water/water, Hybride) betaal je tussen de € 2400 en €12000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Vleuten vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder komen er installatiekosten bij kijken. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1000 en €3900. Kies je voor eengrondwater-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard ventilatiewarmtepomp is veel betaalbaarder.

Verbruikskosten

Een gasketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een historische Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst signaleer jij de actuele subsidievergoeding in Coevorden. Dit fluctueert momenteel tussen de €1800 en €2900. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de IDM TERRA SW 6; 810330 geldt een subsidie van €2800 en ten aanzien van de Hitachi Yutaki-S80 RAS6 – RWH6 geldt een bedrag van €2550. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Coevorden.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen met elkaar verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem zit op de 6 tot 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Coevorden?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Midlaren.


Een gasvrije woning

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van deze website bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Coevorden. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij een huis zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Drenthe.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs uit Coevorden.