CV-ketel vervangen De Moer Verlaag jou gasverbruik en realiseer een besparing tot wel €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in De Moer? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzemogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Waar doe je dan goed aan? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Loon op Zand rond bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website vergelijk je een aantal veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen ten opzichte van de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van onze website vind je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, wat kost het, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de onderwerpen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in De Moer.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in De Moer?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in De Moer [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat kun je het beste doen? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in De Moer is een absolute aanrader. Het is duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Renson systeem).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga voor een degelijke warmtepomp installateur in De Moer. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk altijd of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Welke woning is geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in De Moer

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Desalniettemin, er bestaan nog meer alternatieven voor een CV-ketel van leveranciers als Atag of Viessmann. Wat is geschikt voor mijn woning? Hier bekijk jij per type een korte uitleg. Wat is de werkwijze, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Lage energierekening
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Dure prijzen
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in De Moer: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €4900 met monteren.

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van speciaal gemaakte korrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtsnippers of blokken.

 • CO2-neutraal stoken
 • Eenvoudig in te stellen
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Lucht droogt niet uit
 • Lange levensduur
 • Nog relatief duur
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Eenvoudige techniek
 • Erg duur in gebruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Beperkte keuze
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in De Moer? Check dan altijd goed de ingewikkelde kosten. Onze specialisten hebben een overzicht gemaakt om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Niet vergeten: de kostprijs ligt hoger (+ dure aanlegkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) fluctueert tussen de €1350 - €5350.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Bodem/water, Water/water, Lucht/lucht, Lucht/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3200 en €21000. Ook interessant: CV-Ketel in Waarde vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Vervolgens krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1000 en €4900. Kies je voor eenBodemwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomkosten

Een gasgestookte ketel draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat houdt dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

Tegemoetkoming van het rijk

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst ontdek jij per systeem (merk & type) de subsidie in De Moer. Dit ligt vaak ergens tussen de €1550 – €2200. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de NIBE F1245-10 (PC) heb je recht op €3000 en bij de InterClima-MTA HTAT 030 SSN is dit €6650. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Loon op Zand.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de 5 tot 9 jaar, bij een bodem-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in De Moer?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Musselkanaal.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels deze pagina check je een alternatieve CV ketel zonder gas in De Moer. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Jouw woning zonder gas? Kies dan voor producten als zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels, biomassaketel. Momenteel heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een full-electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs uit De Moer.