CV-ketel vervangen De Tike Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in De Tike? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Het is een dilemma waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat hangt af van velerlei onderdelen: hoe duurzaam moet het zijn, welk bedrag wil jij spenderen, wat voor type woning heb je, hoe staat het met isolatie? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Smallingerland ten aanzien van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website vind je de belangrijkste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Maar ook elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen m.b.t. de energieconsumptie over een jaar of 15. Op cvketel-warmtepomp.nl lees je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gas-ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in De Tike.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in De Tike?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in De Tike [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is de beste oplossing? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in De Tike is een absolute aanrader. Het draagt bij aan een schoner milieu, lage vanaf-prijzen en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor de volgende instructies (en lees verder over Solvis systeem).

Advies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een vakbekwame warmtepomp installateur in De Tike. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Onderzoek of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in De Tike

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via onder andere Chappée en Rodiac. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Op deze pagina analyseer jij per soort bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naardirect inzetbare energie voor het verwarmen van water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Lage energierekening
 • Subsidies tot €2.500
 • Fikse kostprijs
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in De Tike: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €4100 (plaatsing inbegrepen).

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Makkelijk te plaatsen
 • Geen complete vervanger
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken speciaal gemaakte korrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtsnippers of blokken.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Aantal modellen
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Voorkomt schimmel
 • Gezond binnenklimaat
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gas kan de deur uit
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Gebruik veel energie
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet gevuld met warm water. Het voorziet in heet water in de woningen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Schoon en veilig
 • Eén leverancier per regio
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in De Tike? Dan krijg je te maken met verschillende kosten. Onze specialisten hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Opmerking: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) is op dit moment tussen de €2000 tot €4850.

Aanschafprijs

De kostprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Water/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €3200 en €20500. Ook interessant: CV-Ketel in Wadenoijen vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1100 tot €3100. Heb jij voorkeur voor een grond-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een instap (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

Een CV-ketel werkt met aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Tegemoetkoming van het rijk

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Profiteer snel van deze historische Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst vind je de huidige vergoeding in De Tike. Deze liggen op het moment tussen de €1350 en €2800. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de NIBE F1345-24 geldt een subsidie van €4600 en ten aanzien van de Inventum Ecolution Combi50 geldt een bedrag van €1500. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Smallingerland.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Wanneer je kiest voor een basis model ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp wordt geschat op 6 tot 8 jaar, 0moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in De Tike?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Nederlanders weten niet dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV. Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Nederweert.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van de info op deze pagina bekijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in De Tike. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij ook leven zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen. De komende periode krijg je ook nog eens veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in en rondom De Tike.