CV-ketel vervangen Dedemsvaart Stap over op groenere stroom en bespaar jaarlijks €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Dedemsvaart? In juli 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een struikelblok waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf begin 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Hoe weet jij nu wat goed is? Die keuze hangt af van diverse componenten: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Advies: check ook het beleid van de gemeente Hardenberg betreffende bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier detecteer je meerdere populaire alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid ten aanzien van het energieverbruik over 10 jaar. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, wat is de prijs, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dedemsvaart.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Dedemsvaart?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dedemsvaart [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is nu handig? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Dedemsvaart is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, gunstig qua prijs en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Thermia systeem).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag offertes op en ga in zee met een degelijke warmtepomp installateur in Dedemsvaart. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Loop na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Dedemsvaart

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Toch, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasketels van merken als Baxi en ook Sentry. Welke past nu bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op deze pagina check jij per mogelijkheid een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in hoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Lage energierekening
 • Hoge subsidies
 • Dure prijzen
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Goed te combineren met de CV-ketel in Dedemsvaart: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €3400 (incl. monteren).

 • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
 • Overheidssubsidies
 • Geen saldering
 • Neemt veel ruimte in

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciaal geproduceerde korrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met andere houtproducten (snippers).

 • Snel terugverdiend
 • Automatische ontsteking
 • Hoog servicegehalte
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een duurzame keuze en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen subsidies mogelijk
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen buitenunit
 • Stroomverbruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Het voorziet in heet water in de woningen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Geen kans op gaslek
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Dedemsvaart? Dan krijg je te maken met diverse kosten. Onze experts hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de gas-ketel. Cruciaal: de aanschafprijs is hoog (en de aansluitkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Overijssel) is op dit moment tussen de €1850 en €4750.

Kosten van de pomp

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Op basis van de gekozen installatie (Ventilatielucht, Water/water, Lucht/lucht, Lucht/water, Bodem/water) betaal je tussen de € 3500 en €13000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Wapse vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen schommelen gemiddeld tussen de €1400 – €3400. Wil jij beslist een grond-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige hybride warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energieverbruik

De traditionele gasketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat dit betekent? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Tegemoetkoming van het rijk

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Om die reden is er een zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst ontdek je per installatie de geldende subsidie in Dedemsvaart. Vergoedingen schommelen tussen de €1600 – €2500. Een rekenvoorbeeld: voor de NRGTEQ TNG40 (G/W) ontvang je €5800 en voor de Keyter Key WF-4030-INV4W ligt dat op €4200. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Hardenberg.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten met elkaar verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt rond de 6 tot 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp ga je richting de 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Dedemsvaart?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Veel mensen vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Nibbixwoud.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Met behulp van de info op deze pagina vind jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Dedemsvaart. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gasrekening gaat naar 0. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Meteen van het gas af? Je hebt volop keuze: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Overijssel.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in Dedemsvaart.