CV-ketel vervangen Den Horn Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Den Horn? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Je komt in een situatie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Op basis waarvan moet je kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende zaken: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Niet vergeten: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Zuidhorn met het oog op plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze website vind je alle populaire alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Maar ook zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen t.a.v. ons toekomstig energieverbruik. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl check je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een HR-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer direct een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Den Horn.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Den Horn?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Den Horn [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat kun je het beste doen? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Den Horn ligt het meest voor de hand. Goed voor het milieu, gunstig qua prijs en de terugverdientijd is prima. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Clausius systeem).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en neem een bekwame warmtepomp installateur in Den Horn. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Onderzoek of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is ons huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Den Horn

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Berreta of RLM. Wat is geschikt voor mijn huis? Op de site vergelijk jij per alternatief bruikbare informatie. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Lage energierekening
 • Overheidssubsidies
 • Niet goedkoop
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het genereren van heet water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Den Horn: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €3600 met installeren.

 • Milieubewust water opwarmen
 • Hoge subsidies
 • Geen complete vervanger
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciale houtkorrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

 • Zeer sfeervol
 • Geen koolmonoxide
 • Investering rond de €2.500
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Geen recht op subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomverbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Collectieve oplossing
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Beperkte keuze
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Den Horn? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze deskundigen hebben een overzicht gemaakt om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de Gasgestookte ketel. Niet vergeten: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Groningen) schommelt tussen de €2150 tot €5950.

Productkosten

De kosten van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Bodem/water, Lucht/water, Water/water, Lucht/lucht) betaal je tussen de € 1700 en €17500. Lees nu verder over CV-Ketel in Waverveen vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Verder heb je te maken met installatiekosten. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1200 – €4500. Ga je voor een aardwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic (MV) lucht-warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomkosten

Een gasketel werkt op basis van gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het betreft een historische ISDE subsidieregeling. Middels de officiële apparatenlijst detecteer je per installatie de geldende subsidie in Den Horn. Vergoedingen schommelen tussen de €1300 tot €2900. Een rekenvoorbeeld: voor de Pico Energy Ruraleco WPS412 (G/W) ontvang je €2900 en voor de Lennox Ecolean EAR0291SM4 ligt dat op €2700. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Zuidhorn.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen bekeken? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een grond-warmtepomp loopt dit al gauw op tot een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Den Horn?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Nieuw-Vossemeer.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Middels de info op deze pagina vind jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Den Horn. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gaskosten gaan verdwijnen. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels. Momenteel is hiervoor veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrische installatie mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Groningen.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs uit Den Horn.