CV-ketel vervangen Doesburg Maak een keuze voor groene energie en verlaag je energienota met €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Doesburg? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Een geval waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. En vanaf 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat hangt af van meerdere overwegingen: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Doesburg m.b.t. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op de site check je een aantal praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Maar ook elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen m.b.t. onze energieconsumptie in de toekomst. Met behulp van deze pagina bekijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik aanleggen in plaats van een HR-ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer een van de onderstaande vragen.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Doesburg.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Doesburg?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Doesburg [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan sta je voor een kruispunt. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Doesburg ligt het meest voor de hand. Het draagt bij aan een schoner milieu, voordelig en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Austria Email verwarming).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag offertes op en ga in zee met een vakkundige warmtepomp installateur in Doesburg. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk altijd of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Doesburg

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Echter, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijv. AWB of natuurlijk Geveke. Welke past nu bij mijn mijn persoonlijke situatie? Via deze website ontdek jij per product bruikbare informatie. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Lage energierekening
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Dure prijzen
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het genereren van heet water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Doesburg: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €4000 inclusief aanleggen.

 • Uitstekend rendement
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Geen complete vervanger
 • Kan niet bij elke woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van geperst snoeihout. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op snippers- en/of houtblokken.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Makkelijk in gebruik
 • Veel onderhoud
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een toekomstgericht product in combinatie met zonnepanelen.

 • Besparen op de energienota
 • Eenvoudige montage
 • Helaas geen subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen extra units nodig
 • Niet energiezuinig
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond aangesloten op een warmtebron. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Slechts één aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Doesburg? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze experts hebben een duidelijke lijst samengesteld om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de gas-ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (incl. installatiekosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Gelderland) varieert tussen de €1250 tot €4400.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Ventilatielucht, Hybride, Water/water, Lucht/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1500 en €18000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Westdorp vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten schommelen gemiddeld tussen de €1900 – €3000. Wil jij beslist een Bodemwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale ventilatielucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energieverbruik

De HR-ketel werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn de gevolgen? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Daarom is er een historische subsidie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst tref je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Doesburg. Deze liggen op het moment tussen de €1000 tot €3000. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Stiebel-Eltron WPF 05 (232910) heb je recht op €2800 en bij de LG Therma V HM123M U32 is dit €2400. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Doesburg.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een eenvoudig systeem (ventilatielucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp zit op de 6 tot 8 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Doesburg?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Nieuwpoort.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Doesburg. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Het dure gas kan de deur uit. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmenet. As we speak krijg je ook nog eens veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric apparaat gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Gelderland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs uit Doesburg.