CV-ketel vervangen Drijber Maak een keuze voor groene energie en bespaar tot wel €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Drijber? We onderscheiden in juli 2020 2 alternatieven: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Wat moet je dan kiezen? Dat hangt af van verschillende randvoorwaarden: hoeveel wil je besparen, hoeveel geld wil je eraan kwijt, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Cruciaal: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Midden-Drenthe met het oog op bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website vergelijk je meerdere populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Echter ook biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid wat betreft onze energieconsumptie in de toekomst. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl lees je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer direct een item uit onze FAQ.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Drijber.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Drijber?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Drijber [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Heb je al contact met de installateur gehad? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Drijber is een absolute aanrader. Het is een groene energiebron, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check Fujitsu verwarming).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en ga voor een ervaren warmtepomp installateur in Drijber. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk kritisch of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Welke woning is geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Drijber

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Desalniettemin, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Buderus en ook Vaillant. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Hier check jij per product een korte uitleg. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Constante temperatuur
 • Subsidies tot €2.500
 • Prijs is hoog
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Drijber: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs schommelt rond de €3300 inclusief aanleggen.

 • Onuitputbare bron
 • Weinig onderhoud
 • Dure systemen
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van speciaal gemaakte korrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtblokken en snippers.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer warmte op lokaal niveau. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een toekomstgericht product in combinatie met zonnepanelen.

 • Flexibel
 • Lage installatiekosten
 • Geen subsidies mogelijk
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen buitenunit
 • Energieverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond gevuld met warm water. Het voorziet in heet water in de woningen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • 100% groene warmte
 • Constante temperatuur
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Drijber? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze installateurs hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger ten opzichte van de HR-ketel. Cruciaal: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Drenthe) fluctueert tussen de €1850 - €4400.

Productkosten

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Bodem/water, Lucht/water, Hybride) betaal je tussen de € 3500 en €19000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Wezup vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarna krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1600 – €4300. Wil jij beslist een water-water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een eenvoudige ventilatielucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Verbruikskosten

De traditionele gasketel draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De netto-energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst bekijk je de actuele subsidievergoeding in Drijber. Vergoedingen schommelen tussen de €1150 – €3500. Een rekenvoorbeeld: voor de Stiebel-Eltron WPF 66 (233008) ontvang je €8500 en voor de Mastertherm BA45I ligt dat op €2500. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Midden-Drenthe.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Drijber?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is straks niet bestendig. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Noardburgum.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via deze pagina vind je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Drijber. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Meteen van het gas af? Kies dan voor producten als zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric pomp mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Drenthe.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in Drijber.