CV-ketel vervangen Dwingeloo Stap over op groenere stroom en bespaar jaarlijks €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Dwingeloo? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat is nu een handige keuze? Hieraan ten grondslag liggen diverse aspecten: hoe “groen” wil je zijn, welk budget heb je, in wat voor huis woon je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Westerveld omtrent aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je meerdere populaire alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Evenwel: biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens m.b.t. de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Middels de vergelijker vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Klik op een item uit onze FAQ.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dwingeloo.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Dwingeloo?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dwingeloo [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Heb je al contact met de installateur gehad? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Dwingeloo is een absolute aanrader. Je bent “groen” bezig, betaalbaar en de terugverdientijd is prima. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over InterClima-MTA verwarming).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk alle tarieven en neem een doorgewinterde warmtepomp installateur in Dwingeloo. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Inspecteer of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn huis geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Dwingeloo

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Alleen, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasketels van merken als Berreta en ook RLM. Wat past bij mijn mijn wensen? Op cvketel-warmtepomp.nl vind jij per installatie een korte uitleg. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Energiebesparing
 • Subsidies tot €2.500
 • Dure prijzen
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Dwingeloo: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3100 met monteren.

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Combineren met vloerverwarming
 • Beperkte opslag
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op speciaal geproduceerde korrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtblokken en snippers.

 • Zeer sfeervol
 • Eenvoudig in te stellen
 • Hoog servicegehalte
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Energiezuinig
 • Eenvoudige montage
 • Geen subsidieregeling
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Maakt geen geluid
 • Erg duur in gebruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Schoon en veilig
 • Slechts één aanbieder
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Dwingeloo? Houdt dan goed overzicht over de diverse kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de HR-ketel. Belangrijk: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Drenthe) ligt tussen de €2550 en €4050.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Lucht/water, Water/water, Bodem/water, Hybride) liggen de prijzen tussen de €2300 en €18000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Wijlre vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daaropvolgend heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1800 – €3600. Wil jij beslist een water-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een basic (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomkosten

De HR-ketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat dit betekent? Het verbruik van gas daalt, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De besparing op je energienota ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een zeer aantrekkelijke ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst detecteer je per systeem (merk & type) de subsidie in Dwingeloo. Vergoedingen schommelen tussen de €1350 en €3600. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Techneco Toros Vision TVPX 3 heb je recht op €2800 en bij de MDV MHC-V12W/D2N1 is dit €2400. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Westerveld.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 7 jaar, 0moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Dwingeloo?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Noordwijk.


Een gasvrije woning

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op onze website vind je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Dwingeloo. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gaskosten gaan verdwijnen. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En gebruik je zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Je hebt volop keuze: pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels. De komende jaren heb je de beschikking over een leuke subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Drenthe.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de buurt van Dwingeloo.