CV-ketel vervangen Eext Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Eext? In feite heb je in juni 2021 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een kwestie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat is dan wijsheid? Die keuze hangt af van diverse onderdelen: hoeveel wil je besparen, hoeveel geld wil je eraan kwijt, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Cruciaal: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Aa en Hunze betreffende plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze pagina ontdek je verschillende erkende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: het warmenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met het oog op de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels deze website vind je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies snel een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Eext.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Eext?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Eext [Update juni 2021]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is de beste oplossing? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Eext gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, betaalbaar en je hebt jouw investering snel terug. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook SPRSUN verwarming).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en neem een handige warmtepomp installateur in Eext. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Check of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Eext

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van bijv. Berreta of natuurlijk Nefit. Welke past nu bij mijn mijn situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl signaleer jij per type aanvullende info. Hoe werkt het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar direct inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Relatief weinig onderhoud
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Prijs is hoog
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Eext: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €3800 (incl. monteren).

 • Onuitputbare bron
 • Hoge subsidies
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op speciaal gemaakte korrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • Zeer sfeervol
 • Makkelijke bediening
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Geluid- en reukloos
 • Onderhoudsvrij
 • Geen subsidies mogelijk
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Bronnen boren niet nodig
 • Gebruik veel energie
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Eext? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze vakmannen hebben een schema gebouwd van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Drenthe) ligt tussen de €1200 en €4900.

Productkosten

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Lucht/water, Water/water, Bodem/water, Lucht/lucht, Hybride) betaal je tussen de € 4000 en €16500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Witmarsum vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen variëren (gemiddeld) tussen de €1100 tot €3800. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een normale ventilatiewarmtepomp is veel betaalbaarder.

Energiekosten

De traditionele gasketel werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat dit betekent? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Overheidsbijdrage

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst check je de huidige vergoeding in Eext. Vergoedingen schommelen tussen de €1650 en €4000. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Techneco Vulcan 43 AH (G/W) krijg je €6200 en in in het geval van de Mitsubishi Electric PUHZ-HW112 YHA + EHPX-VM2C bedraagt dit €2400. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Aa en Hunze.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen uitgezocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een eenvoudig systeem (lucht-lucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een water-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Eext?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet genoeg. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Oldeholtpade.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Aan de hand van deze pagina tref jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Eext. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gasrekening gaat naar 0. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Jouw woning zonder gas? De keuze is reuze: zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen. Tegenwoordig krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Drenthe.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs uit Eext.