CV-ketel vervangen Europoort Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Europoort? In feite heb je in februari 2024 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een “issue” waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 gaat het gas er helemaal af. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat hangt af van diverse invalshoeken: hoe “groen” wil je zijn, wat mag het kosten, in wat voor huis woon je, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente Rotterdam aangaande aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl vind je de belangrijkste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen omtrent ons toekomstig energieverbruik. Op de vergelijker ontdek je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik nemen naast een gas-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Klik op een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Europoort.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Europoort?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Europoort [Update februari 2024]

Jouw hr-ketel is defect.Dan heb jij veel te kiezen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Europoort is een absolute aanrader. Je bent “groen” bezig, voordelig en het rendement is uitstekend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Bulex subsidie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een officiële warmtepomp installateur in Europoort. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk altijd of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn huis geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Europoort

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Toch, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijvoorbeeld Brötje of Geveke. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl check jij per installatie aanvullende info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en vormt dit om naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Hoge subsidies
 • Hoge investering
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Europoort: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €4600 inclusief montage.

 • Eenvoudig te integreren
 • Subsidies tot €2.500
 • CV-ketel blijft nodig
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels (zogenoemde pellets). Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als normaal hout en houtsnippers.

 • Gemakkelijke installatie
 • Geen koolmonoxide
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen last van geluid of geur
 • Per zone regelbaar
 • Helaas geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • kWh verbruik
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Geen kans op gaslek
 • Monopolistisch systeem
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Europoort? Let dan op de verschillende kosten. Onze specialisten hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Cruciaal: de kostprijs ligt hoger (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) schommelt tussen de €1550 en €4400.

Kostprijs

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Lucht/water, Hybride, Water/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht) liggen de prijzen tussen de €3200 en €21500. Zoek ook naar CV-Ketel in Zennewijnen vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarna krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1900 tot €4700. Heb jij voorkeur voor een grond-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een basic lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energiekosten

De traditionele gasketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn dan de consequenties? Het verbruik van gas daalt, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De netto-energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het betreft een gulle Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst check jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Europoort. Vergoedingen schommelen tussen de €1200 tot €3000. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Viessmann Vitocal 300-G BW 301.B08 heb je recht op €2800 en bij de Mitsubishi Electric PUHZ-W50 VHA + EHPX-VM2C is dit €1700. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Rotterdam.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten met elkaar verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 6 tot 8 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Europoort?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Woningbezitters weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Oppenhuizen.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Middels onze website tref jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Europoort. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je betaalt niet voor duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij een huis zonder gas? Kies dan voor producten als elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers. As we speak ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een volledig elektrische installatie mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs uit Europoort.