CV-ketel vervangen Foxhol Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar jaarlijks €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Foxhol? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een geval waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Echter na 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat is dan wijsheid? Hieraan ten grondslag liggen diverse onderdelen: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat voor type woning heb je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Cruciaal: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Hoogezand-Sappemeer ten opzichte van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op de site bekijk je een aantal populaire alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Ook het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken m.b.t. de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl vind je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Foxhol.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Foxhol?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Foxhol [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is nu handig? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Foxhol is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Je bent “groen” bezig, aantrekkelijk geprijsd en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook GENERAL subsidie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga in zee met een erkende warmtepomp installateur in Foxhol. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Inspecteer of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Foxhol

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Desalniettemin, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van merken als Coopra of natuurlijk Rendamax. Wat sluit aan bij mijn woning? Op de site analyseer jij per installatie bruikbare informatie. Wat is het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en zet dit om naardirect inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of combineren met een hybride versie.

 • Versterkt energielabel huis
 • Gemeentelijke subsidie
 • Fikse kostprijs
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Goed te combineren met de CV-ketel in Foxhol: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs schommelt rond de €4700 met monteren.

 • Onuitputbare bron
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op korrels van houtzaagsel. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Snel terugverdiend
 • Makkelijk in gebruik
 • Voorraad pellets
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een toekomstgericht product in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Overal te plaatsen
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Bronnen boren niet nodig
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond gevuld met warm water. Het voorziet in heet water in de woningen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Geen keuzevrijheid
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Foxhol? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de traditionele ketel. Cruciaal: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Groningen) is op dit moment tussen de €1300 - €5950.

Winkelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Water/water, Lucht/water, Ventilatielucht, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3500 en €13000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Zuidland vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1100 – €3500. Ga je voor een grondwater-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic lucht-lucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomkosten

Een gasketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Heel interessant dus.

Subsidie

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een historische subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst detecteer jij de huidige vergoeding in Foxhol. Dit ligt vaak ergens tussen de €1550 – €3200. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Viessmann Vitocal 350-G BW/BWS 351.B33 geldt een subsidie van €5600 en ten aanzien van de Mitsubishi Heavy Industries FDCW140VNX-A incl. HMS140V en MT300 geldt een bedrag van €2500. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten met elkaar verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Wanneer je kiest voor een basis model (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 5 tot 9 jaar, bij een aardwarmtepomp is dit al snel 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Foxhol?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Oude Willem.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Met behulp van onze website vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Foxhol. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Jouw woning zonder gas? Kies dan voor producten als zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels. Momenteel ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Groningen.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de buurt van Foxhol.