CV-ketel vervangen Gasselte Maak een keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Gasselte? In juli 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 moeten we volledig van het gas af. Waar doe je dan goed aan? Die keuze hangt af van diverse onderdelen: hoeveel wil je besparen, hoeveel wil je uitgeven, wat voor type woning heb je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Belangrijk: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Aa en Hunze betreffende plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hier detecteer je verschillende bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen betreffende de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels cvketel-warmtepomp.nl ontdek je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Klik op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Gasselte.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Gasselte?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Gasselte [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat kun je het beste doen? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in Gasselte gebeurt steeds meer. Je bent “groen” bezig, aantrekkelijk geprijsd en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Mastertherm subsidie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een deskundige warmtepomp installateur in Gasselte. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Check of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn huis geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Optioneel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Gasselte

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijv. Ferroli of RLM. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Hieronder vergelijk jij per optie meer details. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en converteert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Versterkt energielabel huis
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoog geprijsd
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Gasselte: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €4300 met monteren.

 • Oneindige bron
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge investering
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op houtkorrels, pellets genaamd. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtsnippers of blokken.

 • Zeer sfeervol
 • Gemakkelijke brandstof
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Eigen design mogelijk
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gas kan de deur uit
 • Bronnen boren niet nodig
 • Erg duur in gebruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Schoon en veilig
 • Beperkte keuze
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Gasselte? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter in vergelijking met de CV-ketel. Maar let op: de kostprijs ligt hoger (en de aansluitkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Drenthe) schommelt tussen de €3000 en €4400.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/water, Hybride, Water/water, Lucht/lucht, Bodem/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €4000 en €17000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Zwartemeer vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1400 en €4200. Wil jij beslist een water-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energiekosten

Een normale CV draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat dit betekent? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Overheidsbijdrage

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een historische subsidieregeling (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst bekijk jij de actuele subsidievergoeding in Gasselte. Dit ligt vaak ergens tussen de €1650 tot €2700. Een rekenvoorbeeld: voor de Waterkotte Eco Touch Ai1 Geo Compact 5008.5 (G/W) ontvang je €2800 en voor de Nefit EnviLine A/W Monoblock 17 T-T ligt dat op €2500. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Aa en Hunze.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten onderzocht? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp ligt rond de 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp is dit al snel 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Gasselte?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Oudkarspel.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op deze website bekijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Gasselte. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gasrekening gaat naar 0. Beschik je over een goede isolatie? En wek jij de stroom zelf op? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Kies dan voor producten als het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen. De komende jaren krijg je ook nog eens veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Drenthe.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs uit Gasselte.