CV-ketel vervangen Oudkarspel Kies een milieuvriendelijke optie en verlaag je energienota met €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Oudkarspel? In juli 2020 kun je kiezen uit alternatieven: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist een meer duurzame oplossing. Dit is een “issue” waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Echter na 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat heeft te maken met velerlei zaken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk bedrag wil jij spenderen, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Cruciaal: check ook het beleid van de gemeente Langedijk m.b.t. warmtenetten en/of stadsverwarming. Hieronder detecteer je de meest gekozen veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Evenwel: het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid wat betreft ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels onze website ontdek je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Druk op een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oudkarspel.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Oudkarspel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Oudkarspel [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan heb jij veel te kiezen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Oudkarspel is een absolute aanrader. Het is duurzaam, gunstig qua prijs en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze vakmannen bedachten daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Hewalex subsidie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een bekwame warmtepomp installateur in Oudkarspel. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk kritisch of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Oudkarspel

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijv. Chappée of natuurlijk Saunier Duval. Wat past bij mijn mijn woning? Hier signaleer jij per alternatief een korte uitleg. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Klaar voor de toekomst
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge tarieven
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van je woning. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Oudkarspel: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €3200 met monteren.

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Snel geplaatst
 • CV-ketel blijft nodig
 • Kan niet bij elke woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op speciaal geproduceerde korrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • Programmeerbaar
 • Makkelijke bediening
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geen last van geluid of geur
 • Weinig onderhoud
 • Geen subsidies mogelijk
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dat is veiliger. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Eenvoudige techniek
 • Energieverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • 100% groene warmte
 • Geen tussenkomst van gas
 • Monopolistisch systeem
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Oudkarspel? Dan krijg je te maken met diverse kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Cruciaal: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) ligt tussen de €1500 tot €5750.

Artikelprijs

De productprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het type (Lucht/lucht, Bodem/water, Water/water, Lucht/water, Hybride) betaal je tussen de € 3200 en €21000. Lees nu verder over CV-Ketel in Hurwenen vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Ten tweede zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1600 tot €3000. Kies je voor eenaardwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een eenvoudige lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Verbruikskosten

De HR-ketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de stroomrekening zal toenemen. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Profiteer snel van deze historische subsidie (ISDE). Op de apparatenlijst bekijk je de huidige vergoeding in Oudkarspel. Deze liggen op het moment tussen de €1200 – €2300. De hoogte wisselt: voor de installatie van de ARTEL SHP14RL24P3 krijg je €2500 en in in het geval van de Alpha Innotec WZSV92H3M bedraagt dit €2800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Langedijk.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel (ventilatiewarmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 5 tot 9 jaar, bij een water-water warmtepomp is dit al snel 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Oudkarspel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Veel mensen hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning. Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Nu ook online: warmtepomp Bakel.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Aan de hand van onze website vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Oudkarspel. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gaskosten gaan verdwijnen. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Meteen van het gas af? Kies dan voor producten als het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels. Momenteel heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in Oudkarspel.