CV-ketel vervangen Godlinze Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Godlinze? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Je komt in een situatie waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Echter na 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat hangt af van allerlei randvoorwaarden: hoeveel wil je besparen, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Belangrijk: check ook het beleid van de gemeente Delfzijl t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website vergelijk je meerdere bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Evenwel: zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens betreffende onze energieconsumptie in de toekomst. Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een HR-ketel, wat zijn de kosten, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Godlinze.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Godlinze?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Godlinze [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan sta je voor een kruispunt. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Godlinze ligt het meest voor de hand. Je bent “groen” bezig, voordelig en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Waterkotte subsidie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die spoort met de woning en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga voor een deskundige warmtepomp installateur in Godlinze. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Loop na of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Godlinze

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Echter, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasketels van onder andere Baxi en Mark. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op de site bekijk jij per systeem een korte uitleg. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naarwarmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Hoge subsidies
 • Hoge tarieven
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Godlinze: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €3900 (plaatsing inbegrepen).

 • Onuitputbare bron
 • Snel geplaatst
 • Geen zelfstandig systeem
 • Neemt veel ruimte in

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van geperst snoeihout. Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Eenvoudig in te stellen
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Geen leidingen aanleggen
 • Geen subsidieregeling
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Energieverbruik
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk gevuld met warm water. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Veiliger dan aardgas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Godlinze? Let dan op de diverse kosten. Onze deskundigen hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger ten opzichte van de CV-ketel. Opmerking: de winkelprijzen liggen hoger (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Groningen) varieert tussen de €2150 - €4700.

Kosten van de pomp

De productprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Lucht/lucht, Hybride, Ventilatielucht, Water/water) betaal je tussen de € 3100 en €19000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Afferden vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €1400 – €4600. Ga je voor een aardwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energieverbruik

Een gasketel werkt op basis van gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Daarom is er een zeer aantrekkelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de apparatenlijst signaleer jij per installatie de geldende subsidie in Godlinze. De bedragen liggen tussen de €1500 en €3300. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Weishaupt/Monarch WWP S 11 IH geldt een subsidie van €2900 en ten aanzien van de NIBE AMS10-6 geldt een bedrag van €1800. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Delfzijl.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten geanalyseerd? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 7 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Godlinze?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het jammere is dat je niet van het gas af bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Poortugaal.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Middels cvketel-warmtepomp.nl vergelijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Godlinze. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je betaalt niet voor duur gas. Beschik je over een goede isolatie? En gebruik je zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij een huis zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen. Op dit moment geldt er een mooie subsidieregeling. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Groningen.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs uit Godlinze.