CV-ketel vervangen Goingarijp Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €450


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Goingarijp? In juli 2020 kun je kiezen uit opties: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist een meer duurzame oplossing. Je komt in een situatie waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat is nu een handige keuze? De basis hiervan bestaat uit verschillende zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente De Friese Meren omtrent warmtenetten en/of stadsverwarming. Via deze website vergelijk je verschillende veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens inzake onze energieconsumptie in de toekomst. Met behulp van deze website vind je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een cv-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Goingarijp.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Goingarijp?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Goingarijp [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat kun je het beste doen? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Goingarijp is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, gunstig qua prijs en je investering heb je snel terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over YORK subsidie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk alle tarieven en neem een degelijke warmtepomp installateur in Goingarijp. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Trek na of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Goingarijp

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar er zijn nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Baxi of natuurlijk Vaillant. Wat is aan te raden voor mijn persoonlijke situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl ontdek jij per mogelijkheid bruikbare informatie. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Constante temperatuur
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Prijs is hoog
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Goingarijp: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €4900 inclusief aanleggen.

 • Tot 60% minder energie
 • Snel geplaatst
 • CV-ketel blijft nodig
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van kleine korrels van houtafval (pellets). Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Besparing tot 50%
 • Veilig en regelbaar
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Gunstig energieverbruik
 • Gezond binnenklimaat
 • Nog relatief duur
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen extra units nodig
 • Erg duur in gebruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Geen keuzevrijheid
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Goingarijp? Dan krijg je te maken met ingewikkelde kosten. Onze vakmannen hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Van belang: de aanschafprijs is hoog (en de aansluitkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) ligt tussen de €2600 tot €4550.

Aanschafprijs

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op de soorten systemen (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Bodem/water, Hybride, Water/water) liggen de prijzen tussen de €3700 en €13500. Lees nu verder over CV-Ketel in Albergen vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Ten tweede moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie fluctueren doorgaans tussen de €1900 – €3200. Heb jij voorkeur voor een aardwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic hybride warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomkosten

Een normale CV werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat betekent dit concreet? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

Overheidsbijdrage

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het gevolg is een gulle subsidieregeling (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst check je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Goingarijp. Deze liggen op het moment tussen de €1100 – €3700. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Weishaupt/Monarch WWP S 26 ID geldt een subsidie van €4500 en ten aanzien van de NIBE F2030-9 geldt een bedrag van €2200. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente De Friese Meren.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 7 jaar, bij een water-water warmtepomp is dit al snel 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Goingarijp?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Puiflijk.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Met behulp van onze website vergelijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Goingarijp. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrische installatie mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Friesland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in de regio Goingarijp.