CV-ketel vervangen Hansweert Kies voor een duurzaam alternatief en realiseer een besparing tot wel €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Hansweert? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist kiezen voor een groenere optie. Dit is een “issue” waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat is nu een handige keuze? Dat heeft te maken met allerlei randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Reimerswaal ten opzichte van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze website detecteer je de belangrijkste bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen betreffende ons toekomstig energieverbruik. Met behulp van deze pagina lees je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat zijn de kosten, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hansweert.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Hansweert?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hansweert [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is de beste oplossing? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Hansweert gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, voordelig en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor de volgende instructies (en lees verder over Galmet installatie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die spoort met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag prijzen op en selecteer een aangesloten warmtepomp installateur in Hansweert. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk kritisch of alle werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Hansweert

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een CV-ketel van merken als Elco of Vaillant. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Via deze website vind jij per product praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in toepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of combineren met een hybride versie.

 • Klaar voor de toekomst
 • Hoge subsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Hansweert: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €4400 (plaatsing inbegrepen).

 • Ook in de winter prima rendement
 • Gemeentelijke subsidie
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van geperst snoeihout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op snippers- en/of houtblokken.

 • Gezellige uitstraling
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Intensief onderhoud nodig
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Lucht droogt niet uit
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Nog relatief duur
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.De gasaansluiting kan de deur uit. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen buitenunit
 • Stroomvreter
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond gevuld met warm water. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Collectieve oplossing
 • Schoon en veilig
 • Beperkte keuze
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Hansweert? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze vakmannen hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Opmerking: de kostprijs ligt hoger (+ dure aanlegkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zeeland) schommelt tussen de €2850 en €5650.

Aanschafprijs

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water, Lucht/lucht, Bodem/water) betaal je een bedrag tussen de €2700 en €15500. Ook interessant: CV-Ketel in Axel vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend komen er installatiekosten bij kijken. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €2000 – €3900. Heb jij voorkeur voor een grond-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een eenvoudige ventilatielucht warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomverbruik

De traditionele gasketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De energiebesparing onderaan de streep bedraagt al gauw 40%. Wie wil dat nu niet?

Overheidsbijdrage

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een gulle ISDE subsidieregeling. In de actuele apparatenlijst signaleer je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Hansweert. Vergoedingen schommelen tussen de €1400 en €2300. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Carrier 61WG040 met pompen geldt een subsidie van €6400 en ten aanzien van de Panasonic KIT-ADC05HE5B geldt een bedrag van €1800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Reimerswaal.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Wanneer je kiest voor een basis model ((MV) lucht-warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 6 tot 10 jaar, bij een water-water warmtepomp ga je richting de 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Hansweert?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Rockanje.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op de info op deze pagina bekijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Hansweert. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gaskosten gaan verdwijnen. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En wek jij de stroom zelf op? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Jouw woning zonder gas? Je hebt volop keuze: het warmenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Zeeland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in en rondom Hansweert.