CV-ketel vervangen Heerjansdam Ga voor een milieubewuste optie en realiseer een besparing tot wel €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Heerjansdam? In september 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Je komt in een situatie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat kun je op dit moment het beste doen? Die keuze hangt af van meerdere aspecten: hoeveel wil je besparen, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Zwijndrecht wat betreft bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website vind je een aantal praktische alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen rond de energieconsumptie over een jaar of 15. Met behulp van deze website vind je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een HR-ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Druk op een van de thema’s hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heerjansdam.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Heerjansdam?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heerjansdam [Update september 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat kun je het beste doen? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit een tweestrijd opleveren. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Heerjansdam is een absolute aanrader. Het draagt bij aan een schoner milieu, lage vanaf-prijzen en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Sirac installatie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag offertes op en kies een vakbekwame warmtepomp installateur in Heerjansdam. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Trek na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Heerjansdam

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van bijv. Agpo cv Ketels of natuurlijk RLM. Welke past nu bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op de site signaleer jij per type een korte uitleg. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar direct inzetbare energie voor verwarming en warm water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Versterkt energielabel huis
 • Subsidies tot €2.500
 • Niet voordelig
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Heerjansdam: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De kosten liggen rond €4600 (incl. monteren).

 • Ook in de winter prima rendement
 • Weinig onderhoud
 • Geen zelfstandig systeem
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken unieke pelletkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • Eenvoudig te installeren
 • Gemakkelijke brandstof
 • Investering rond de €2.500
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een duurzame keuze en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen last van geluid of geur
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Geen recht op subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Vanaf 2030 een verplichting. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen buitenunit
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem aangesloten op een warmtebron. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Geen kans op gaslek
 • Slechts één aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Heerjansdam? Dan moet je rekening houden met ingewikkelde kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Kanttekening: de winkelprijzen liggen hoger (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) varieert tussen de €2750 tot €4600.

Productprijs

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/water, Hybride, Bodem/water, Lucht/lucht, Water/water) betaal je tussen de € 1700 en €21000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Beekbergen vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Ten tweede moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1700 tot €4600. Wil jij beslist een Bodem/water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een normale ventilatielucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomverbruik

Een CV-ketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het betreft een royale Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst vind jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Heerjansdam. Deze liggen op het moment tussen de €1150 en €3600. Een rekenvoorbeeld: voor de Climaveneta WW-HT 0131 ontvang je €7000 en voor de Panasonic Warmtepomp boiler PAW-DHWM200A ligt dat op €1250. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Zwijndrecht.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen geanalyseerd? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 5 tot 9 jaar, bij een aardwarmtepomp is dit al snel 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Heerjansdam?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders vergeten dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet genoeg. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Saasveld.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Heerjansdam. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gasrekening gaat naar 0. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je betaalt veel minder voor energie. Meteen van het gas af? Dan zijn er verschillende opties: elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen. Momenteel ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een full-electric pomp mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de buurt van Heerjansdam.