CV-ketel vervangen Hekendorp Verlaag jou gasverbruik en bezuinig tot €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Hekendorp? In juni 2021 kun je kiezen uit alternatieven: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een tweestrijd waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is nu een handige keuze? Dat heeft te maken met meerdere zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel wil je uitgeven, in wat voor huis woon je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente Oudewater inzake aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze website detecteer je de meeste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken ten opzichte van het energieverbruik over 10 jaar. Op de vergelijker lees je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik nemen naast een HR-ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer een van de onderstaande vragen.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hekendorp.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Hekendorp?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Hekendorp [Update juni 2021]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan moet je alle innovaties afwegen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Hekendorp gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check Wolf installatie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag prijzen op en kies een handige warmtepomp installateur in Hekendorp. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Loop na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Hekendorp

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Dietrich en Vaillant. Wat is aan te raden voor mijn wensen? Hieronder detecteer jij per systeem een korte uitleg. Wat houdt het in, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar bruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet goedkoop
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Hekendorp: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De kosten liggen rond €4400 (plaatsing inbegrepen).

 • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Lange terugverdientijd
 • Aanzicht woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van speciale houtkorrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Gezellige uitstraling
 • Gemakkelijke brandstof
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een innovatief systeem en goed te combineren met zonnecellen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Overal te plaatsen
 • Geen recht op subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gas kan de deur uit
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Gebruik veel energie
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • 100% groene warmte
 • Constante temperatuur
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Hekendorp? Dan krijg je te maken met vele soorten kosten. Onze deskundigen hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de HR-ketel. Van belang: de aanschaftarieven liggen hoog (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Utrecht) is op dit moment tussen de €2100 tot €4400.

Productkosten

De aanschafprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Lucht/water, Hybride, Bodem/water, Water/water, Ventilatielucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2300 en €21500. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Bentelo vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1900 en €3000. Neig jij naar een bodem-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic (MV) lucht-warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energiekosten

De traditionele gasketel werkt met aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Waar resulteert dat in? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst tref je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Hekendorp. De bedragen liggen tussen de €1150 en €2800. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Climaveneta WWR 0071T MTD2 geldt een subsidie van €4900 en ten aanzien van de Pico Energy NDA Nano L14EuC-n geldt een bedrag van €2300. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Oudewater.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten uitgezocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem zit op de 6 tot 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Hekendorp?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming. Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Schelluinen.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op deze pagina tref jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Hekendorp. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Het dure gas kan de deur uit. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Jouw woning zonder gas? Kies dan voor producten als elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen. As we speak geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Utrecht.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs uit Hekendorp.