CV-ketel vervangen Heukelum Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Heukelum? Dan heb je in juni 2021 eigenlijk 2 keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een probleem waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. En vanaf 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat moet je dan kiezen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei invalshoeken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Cruciaal: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Lingewaal m.b.t. aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op de site detecteer je verschillende erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook biomassaketel, zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken rond het energieverbruik over 10 jaar. Aan de hand van de vergelijker bekijk je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies een van de onderstaande vragen.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heukelum.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Heukelum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Heukelum [Update juni 2021]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan moet je alle innovaties afwegen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Heukelum is een absolute aanrader. Het is milieuvriendelijk, lage vanaf-prijzen en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook ARTEL warmtepompen).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag offertes op en ga voor een ervaren warmtepomp installateur in Heukelum. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Controleer of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Heukelum

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijvoorbeeld Brötje en Intergas. Wat is aan te raden voor mijn persoonlijke situatie? Op deze website analyseer jij per product bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Overheidssubsidies
 • Dure prijzen
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Heukelum: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3600 met installeren.

 • Gratis energie
 • Hoge subsidies
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Neemt veel ruimte in

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van speciaal gemaakte korrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Gezellige uitstraling
 • Makkelijk in gebruik
 • Intensief onderhoud nodig
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geluid- en reukloos
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Helaas geen subsidie
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Eenvoudige techniek
 • Energieverbruik
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem met warm water van verschillende bronnen. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Beperkte keuze
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Heukelum? Houdt dan goed overzicht over de vele soorten kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de CV-ketel. Opmerking: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) is op dit moment tussen de €1400 tot €5050.

Productprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het type (Hybride, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Water/water, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €2500 en €12500. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Biezenmortel vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Ten tweede komen er installatiekosten bij kijken. De plaatsingskosten schommelen gemiddeld tussen de €2000 tot €3700. Ga je voor een Bodem/water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het monteren van een normale hybride warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomverbruik

De traditionele gasketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota ligt rond de 30% – 40%. Wie wil dat nu niet?

Overheidsbijdrage

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een vorstelijke subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst check jij de actuele subsidievergoeding in Heukelum. Vergoedingen schommelen tussen de €1950 – €2500. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Clivet WSHN-EE 61 heb je recht op €4100 en bij de Remko HTS 080 is dit €1650. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Lingewaal.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten bekeken? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Wanneer je kiest voor een basis model ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een grond-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Heukelum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Sellingen.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Via deze website bekijk jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Heukelum. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je verbruikt geen duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet. Tegenwoordig krijg je ook nog eens veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrisch systeem mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Gelderland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in de buurt van Heukelum.