CV-ketel vervangen Ilpendam Verlaag jou gasverbruik en bezuinig tot €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Ilpendam? In februari 2024 kun je kiezen uit alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een struikelblok waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 gaat het gas er helemaal af. Waar doe je dan goed aan? Dat heeft te maken met meerdere overwegingen: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Niet vergeten: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Waterland wat betreft aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hier detecteer je een aantal populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Maar ook pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken ten opzichte van onze energieconsumptie in de toekomst. Met behulp van onze website bekijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een HR-ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies snel een van de onderstaande vragen.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ilpendam.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Ilpendam?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ilpendam [Update februari 2024]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan heb jij veel te kiezen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Ilpendam ligt het meest voor de hand. Het is milieuvriendelijk, lage vanaf-prijzen en realiseert een aantrekkelijke besparing. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Weishaupt-Monarch warmtepompen).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die strookt met de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een bekwame warmtepomp installateur in Ilpendam. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk kritisch of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Claim jouw subsidie

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Ilpendam

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Desalniettemin, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijvoorbeeld Elco of Geveke. Wat is geschikt voor mijn situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl check jij per mogelijkheid bruikbare informatie. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar toepasbare energie voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Verwarmt en koelt
 • Gemeentelijke subsidie
 • Prijs is hoog
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Ilpendam: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3900 met installeren.

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Subsidies tot €2.500
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciaal geproduceerde korrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

 • Besparing tot 50%
 • Veilig en regelbaar
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Flexibel
 • Weinig onderhoud
 • Nog relatief duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Maakt geen geluid
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk aangesloten op een warmtebron. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Beperkte keuze
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Ilpendam? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze installateurs hebben een schema gebouwd van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker in vergelijking met de HR-ketel. Maar let op: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) ligt tussen de €1750 - €5450.

Productkosten

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Afhankelijk van het product (Lucht/water, Lucht/lucht, Hybride, Bodem/water, Ventilatielucht) betaal je tussen de € 3400 en €15500. Vind alles uit over CV-Ketel in Buren vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten komen regelmatig uit tussen de €1900 en €3200. Neig jij naar een water-water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het installeren van een standaard hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

Een gasgestookte ketel draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn de gevolgen? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Daarom is er een royale ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst signaleer je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Ilpendam. Deze liggen op het moment tussen de €1800 – €4000. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Galletti ENE009HS kun je aanspraak maken op €2650 en m.b.t. de Samsung DVM S mini Eco 5 pk LT hydro unit krijg je €2400. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Waterland.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 10 jaar, bij een water-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Ilpendam?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Huishoudens hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: voordelig, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Steenwijkerwold.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Middels de info op deze pagina bekijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Ilpendam. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je verbruikt geen duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En gebruik je zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je betaalt veel minder voor energie. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Je hebt volop keuze: het warmenet, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel. Momenteel heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in Ilpendam.