CV-ketel vervangen Buren Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar jaarlijks €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Buren? We onderscheiden in juni 2021 2 opties: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Een tweestrijd waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Waar doe je dan goed aan? Dat hangt af van diverse zaken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Cruciaal: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Buren ten opzichte van warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze website bekijk je een aantal populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen aangaande ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op basis van onze website vergelijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gasgestookte ketel, wat kost het, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies een van de onderstaande vragen.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Buren.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Buren?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Buren [Update juni 2021]

Jouw hr-ketel is defect.Dan heb jij veel te kiezen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Buren is de meest populaire oplossing. Goed voor het milieu, lage vanaf-prijzen en je investering heb je snel terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Clivet systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag offertes op en ga in zee met een bekwame warmtepomp installateur in Buren. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Trek na of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Claim jouw subsidie

Is onze woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Buren

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Echter, er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijv. Buderus of natuurlijk Nefit. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Via deze website vind jij per optie meer details. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Energiebesparing
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Dure prijzen
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Buren: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €4900 inclusief montage.

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Overheidssubsidies
 • Geen saldering
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op houtkorrels, pellets genaamd. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtblokken en snippers.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Onderhoudsvrij
 • Geen subsidies mogelijk
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Warmt snel op
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • kWh verbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Veiliger dan aardgas
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Buren? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de gas-ketel. Maar let op: de kostprijs ligt hoger (en de aansluitkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) is op dit moment tussen de €2550 en €5800.

Artikelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Lucht/water, Hybride, Lucht/lucht, Ventilatielucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1900 en €14000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Veulen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. De plaatsingskosten variëren (gemiddeld) tussen de €1700 – €4400. Neig jij naar een aardwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energieverbruik

De traditionele gasketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst bekijk je de huidige vergoeding in Buren. Vergoedingen schommelen tussen de €1200 tot €3000. Een rekenvoorbeeld: voor de Heliotherm HP16E DX ontvang je €3400 en voor de Hitachi Yutaki-S RAS5WH(V)NPE+RWM5 ligt dat op €2700. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Buren.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem zit op de minder dan 10 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Buren?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV. Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Meliskerke.


Gasvrij wonen steeds populairder

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl vind je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Buren. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je verbruikt geen duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Kies dan voor producten als het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers. Op dit moment krijg je ook nog eens veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Gelderland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in Buren.