CV-ketel vervangen Kapelle Stop met gasverbruiken en realiseer een besparing tot wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Kapelle? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Het is een dilemma waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Waar doe je dan goed aan? De basis hiervan bestaat uit allerlei randvoorwaarden: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel wil je uitgeven, wat zijn de eigenschappen van je huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Kapelle met betrekking tot warmtenetten en/of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl vind je de meest gekozen bekende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Echter ook infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens betreffende onze energieconsumptie in de toekomst. Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer direct een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kapelle.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Kapelle?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Kapelle [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat kun je het beste doen? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Kapelle ligt het meest voor de hand. Het is een groene energiebron, voordelig en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook AWB).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk de prijzen en ga voor een vakbekwame warmtepomp installateur in Kapelle. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Loop na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Kapelle

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Alleen, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Daalderop of Nefit. Wat sluit aan bij mijn wensen? Op deze pagina vergelijk jij per alternatief praktische info. Hoe werkt het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge investering
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Kapelle: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs schommelt rond de €4000 inclusief aanleggen.

 • Uitstekend rendement
 • Gemeentelijke subsidie
 • Geen saldering
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Besparing tot 50%
 • Automatische ontsteking
 • Investering rond de €2.500
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een ‘groen’ alternatief en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geluid- en reukloos
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen subsidieregeling
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Warmt snel op
 • Geen extra units nodig
 • Stroomvreter
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • 100% groene warmte
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Kapelle? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze experts zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Zeeland) varieert tussen de €3000 - €4400.

Kosten van de pomp

De productprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Water/water, Hybride, Ventilatielucht, Lucht/lucht) liggen de prijzen tussen de €4000 en €16000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Damwoude vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Verder komen er installatiekosten bij kijken. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1700 tot €3600. Kies je voor eenBodem/water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Verbruikskosten

Een CV-ketel gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Profiteer snel van deze historische ISDE-subsidie. Middels de officiële apparatenlijst bekijk je per systeem (merk & type) de subsidie in Kapelle. Vergoedingen schommelen tussen de €1050 tot €2900. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Galletti LEP 042ML heb je recht op €6200 en bij de Sinclair GSH-90ERAD icm GSH-IRAD is dit €1900. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Kapelle.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten uitgezocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie wordt geschat op 6 tot 8 jaar, 0moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Kapelle?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp t Waar.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Kapelle. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je verbruikt geen duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En gebruik je zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Jouw woning zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen. Hedendaags heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Zeeland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs uit Kapelle.